95 dagar och vykort

Hejsan!
Som vanligt flyter allt på och jag har mejlkontakt med familjen, eller mest med Dan. Han verkar så trevlig! Trots att vi har skickat ungefär 10 mejl och pratat i telefon så flyter allting på bra, och jag blir lika glad varje gång jag får ett nytt mejl.

Som ni ser på min nedräknare är det 95 dagar till jag åker...Stört. 95 dagar!! Tiden har gått så snabbt. Känns som det var igår som jag blev matchad med en familj, och det är två månader sedan... Gud.
Allting är så spännande. Nästan varje gång jag har fått eller svarat på ett mejl från familjen som drömmer jag om resan under natten. Det ligger hela tiden i bakhuvudet!

Här är vykorten som jag fick av Angela! Hon är så söt, hon har skrivit små kommentarer på varje kort. Jag lovade att skicka några på Malmö, tvivlar på att de är lika vackra som San Francisco.





Vykort och Tacos

Har fått ett par vykort från familjen i USA, de åkte till San Francisco och köpte några och skrev världens gulligaste kommenterer på baksidan! Lägger in bilder imorgon.

Just nu pratar jag och Dan om maten i USA och om tacos. Tacos är min favoritmat och Dan berättade att det finns ett Tacoställe i närheten av där dem bor. De gör till och med tacos med glass inuti som är doppade i choklad! Känns som att jag kommer lägga på mig ett och annat kg i staterna!

Något jag funderar på just nu är vad jag ska plugga där och hur det går till..Måste jag söka nu?
Jag får ringa CC nu i veckan.

Stress & hus

Hej allihopa!
Ledsen att jag inte har skrivit på ett tag, det har varit stört mycket att göra i skolan. Just nu är det sista rushen innan studenten, och det gällar att kämpa för att få så bra betyg som möjligt.

Det som också har blivit lidande är allt pappersarbete med Cultural Care. Men jag har lovat mig själv att skicka in allt nästa vecka.

Under tiden har jag fortfarande pratat med min familj. Vi mejlar fram och tillbaka om allt mellan himmel och jord. De skickade en bild på deras hus, och jag blev rätt chockad om man säger så...Kolla bilden!




Mejl & Ambassad

Hejsan!

Ännu en vacker dag i Malmö. Lite blåsigt bara. Det ända man tänker på är hur det kommer att vara om ett år. Och det närmar sig med stormsteg till min resa!


Mejlet som jag fick av min familj igår var mycket trevligt. Pappan, Dan, berättade om hur han träffade sin fru, Hope. Riktigt söt historia. De träffades redan när de var 18 respektive 22. Underbart att kärlek kan hålla så länge!


Han berättade också om familjeträffarna som familjen har ungefär varannan, var tredje söndag. Familjen är stor, Dan har 6 systrar och de har en massa barn. Så det är fullt hus! Han berättade att de älskar att laga mat och att det alltid är mycket mat på borden. Men ser du något du gillar ska du ta det direkt, annars är det slut!

Sedan skrev han : "In fact, If you see something you like, take two or three right away!"

Typiskt amerikanare!

Det ska verkligen bli kul att åka ner till dem. Det verkar vara en superhärlig familj.

De ville även att jag skulle beskriva lite hur jag bor just nu, så nu i eftermiddag har jag sprungit runt och tagit bilder på huset och mitt rum (Efter att jag städade det!).

Nu efter detta blogginlägget ska jag svara på mejlet och bifoga lite bilder till dem.


Idag fick jag även ett brev från Cultural Care. Visst blir man glad när man ser den rosa loggan i brevlådan?

Jag har fått tid hos ambassaden i Stockholm och för förberedelsemötet. Fick tid den 26/6 men då är jag i Magaluf med tjejkompisarna så jag fick ringa dit och boka om det. Vilket inte var några problem alls! Så nu ska jag dit den 17/7 kl. 1o,3o. Någon annan som också ska dit då?

Ska vara på ambassaden kl o8,oo så det blir ett tidigt plan eller tåg från Malmö!



Mejl

Hej!
Sitter i skolan och jobbar med en laborationsrapport... Tråkigt, så jag går in och kollar min mejl. Och jag har mejl från The Cases! Jag blir lika glad varje gång. Jag hann skumma igenom det snabbt, men får läsa det ordentligt och svara när jag kommer hem från skolan.

Berättar senare!

Ansökningen

Hej igen efter en lång härlig dag i vårsolen!
Ny tänkte jag bara berätta lite kort om min väg från att jag bestämde mig för att vara au-pair fram tills nu.
Jag gick på ett informationsmöte i september 2008, här i Malmö där jag bor. Det var ett väldigt givande möte och jag blev ännu mer övertygad om att det är detta jag vill göra efter studenten.
Därefter fick jag ansökningspapper som jag tog god tid på mig att lämna in, och i december skickade jag bunten papper till Stockholm. Jag blev antagen till programmet och väntade tålmodigt på att få en familj. Jag visste att det skulle ta ett tag innan jag blev med matchad, eftersom jag inte ska åka från i höst. Jag satte mitt ultimata resedatum till 1 september 2009.

En söndagskväll i slutet på februari fick jag ett mejl från Cultural Care med rubriken You have a match!

Jag fick fjärilar i magen och gick in på min sida för att kolla familjen. Jag önskade ingenting i min ansökan, varken antal barn eller stad, så jag var väldigt pirrig när jag läste om familjen. Jag blev matchad med the case family, som bor i Mountain View precis utanför San Francisco. Jag läste om familjen och var mycket nöjd. Ett par veckor senare fick jag ett mejl från Dan, pappan i familjen, där han skrev om familjen och frågade lite om mig. Vi hade mejlkontakt i ytterliggare ett par veckor och nu förra fredagen ringde han mig. Därefter fick jag ett samtal från Cultural Care i USA, som berättade att familjen gärna vill ha mig som deras au-pair och frågade om jag också vill tacka ja. Givetvis sa jag ja, så 3 augusti åker jag till USA!

Som ni ser på bloggen är det 110 dagar kvar idag!


Just nu har jag en hel del papper som ska fyllas i nu när jag har en familj.


Jag är så glad och spänd!


Välkomna!

Välkomna mina kära vänner !
Detta är min förberedelseblogg inför mitt år som au-pair i USA. Bloggen är fortfarande under uppbyggnad men jag tänkte börja skriva så smått ändå, det händer väldigt mycket just nu!

Jag heter Therese Karlsson, också kallad Tess, och är 19 år gammal. Jag tar studenten i juni (wihuu!) och efter det ska jag åka iväg som Au-pair. Jag går genom förmedlingen cultural care, som verkligen är kanon!

Här i bloggen kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter gällande ansökningen och liknande, mina förväntningar och mina känslor inför året utomlands.

Nu ska jag bege mig till skolan, jag skriver mer i eftermiddag.
Har ni några frågor så är det bara till att kommentera eller mejla mig på: [email protected]

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0