' Imma be

Är det någon som kan fatta att jag fyller 20 i övermorgon? Jag förstår inte vart tiden och åren tar vägen. Det är läskigt. Men som Alex sa: Vi har inte något val direkt. Haha, exakt så det är bara till att njuta. Och jag kommer att njuuta av min 20 års dag!
Det är både jobbigt och kul att inte vara hemma. Jag hade så himla gärna velat fira med med familj istället för en familj som man bara har känt i 6 månader. Det är ändå ens 20-års dag. Samtidigt är min värdfamilj jättesnälla och gör verkligen allt för att det ska bli kul för mig.
Veckan har varit bra, den har gått snabbt som vanligt. Blev orolig igår när det såg ut som min, Lindas och Elins sushikväll inte skulle bli av, men det blev den tillslut! Lite försenad bara. Att träffa sina vänner här är så viktigt. De är som bränsle för mig. Träffar jag inte dem, har jag inte tillräckligt mycket energi att jobba en dag till. Träffades varken måndag eller tisdag, så jag var verkligen beroende av onsdagen. Och den blev av!

En fråga, både Black Eyed peas och John Mayer kommer hit om två månader, vilken koncert väljer man?

Måste bege mig, ska snart hämta barnen. Får väl njuta av min sista torsdag som tonåring.

Förresten, solen är tillbaka efter 10 dagars kurragömma bakom regnmoln!


' Before I leave brush my teeth with a bottle of jack

Helgen var som sagt superbra. I fredags var jag Elin, Linda och Kristina och festade med samma killar som förra helgen (jacuzzin). Denna gången var det dock på killens pappas företag. Vi var lite skeptiska till att åka dit, och när vi kom fram befarades våra misstankar - en stor kontorsbyggnad där två mexicanska städare är på full gång med att städa... Killarna kommer och öppnar och vi tror att det är ett skämt, men puh, festlokal på nedervåningen haha! Och den var bättre än förväntat! Biljardbord, spelmaskiner, fussball-spel, bar och en massa andra roligheter. Så vi hade verkligen kul!

Klockan 3 hämtade taxin oss och jag sov hos elin såklart.

Lördagen hade vi en låång brunch på Stacks, som by the way är bästa stället, och vi pratade om allt roligt som hände kvällen innan. Därefter tog vi bilen till stan, och vi åkte över Golden Gate bron till en utkiksplats där. Så fint! Kändes sjukt mäktigt att stå där och se hela bron, och hela staden. Lika mäktigt som att vara uppe i Empire state building får man faktiskt säga. (Nej nej, jag är inte partisk)

På kvällen var jag bjuden på tjejmiddag hos Andrea, som är en annan svensk tjej som bor inne i stan. Så Linda och Elin släppte av mig och jag började leta efter tågstationen som Frida och Sara skulle av på... Hm, någon timme senare var jag där. San Francisco är fan stort haha.

Middagen var supergod och vi hade riktigt kul! 11,30 tog vi taxi till första klubben som ligger mitt i city och vi hade riktigt kul! Träffade en kille som också jobbar som au pair. Han är 24 och från Frankrike, skönaste killen på länge! En av mina nyfunna vänner. Träffade även den första tjejen som pratar skånska! Första gången jag hör skånska (live) på ett halvår... Kändes bra får man säga! Klubben var riktigt bra, men vi bestämde oss ändå för att dra vidare till en annan, som också var riktigt bra! Tyvärr kom inte alla in, men jag stod och skakade rumpa till stängning!

Jag måste bara säga, kvällens (veckans, månadens) skumaste sak måste vara att Andrea, som hade tjejmiddagen, stod bredvid mig och Nicole på UF-mässan i Malmö i Mars förra året. Hon kom ihåg dig Nicole, och hon fattade att det var jag när jag berättade om Idékoll. Så vi har alltså pratat med varandra, lånat lim och häftapparater, och sen möts man i ett hus i San Francisco igen. Världen är liten!

Söndagen innebar brunch igen, supergott, och sedan begav jag mig till Burlingame för att fika med Elin, Linda och Kristina för att höra om deras kväll. Sa hejdå till Kristina som efter 10 dagars semester ska tillbaka till Sverige. Puss!










Middagen+Utgång





' Stop call me, I don't wanna think anymore

Idag är det måndag och allt är bra. Helgen var riktigt, riktigt bra! Ska till gymet nu för ett pass body attack, kommer ett mer detaljerat inlägg senare.


Sushi & Flip

Idag är det onsdag, och idag regnar det också. Blä, nu har det regnat i 4 dagar i streck. Igår vaknade jag av åska, och det har även åskat lite idag. Tråkigt!

Igår blev det en runda till Stanford Mall med Linda och Christina (Lindas kompis från Sverige) och jag köpte lite en ögonskugga från ID (älskar dem!), nagellack och ett par tights. Idag ska vi träffas upp i Palo Alto för sushi!

Dagens överraskning var att Mickis ringde från Sverige till min amerikanska telefon! Sjukt oväntat, och sjukt kul. Kändes så skumt att prata på telefon, det var precis som om hon var kvar i Menlo part tio minuter ifrån och att man pratade om vad som hände i helgen.

Jag fyller ju 20 i nästa vecka så Mamma och Pappa har satt över lite pengar till mig jag kan köpa födelsedagspresent till mig själv haha. Lite deppigt, men Linda erbjöd sig att köpa det jag ska köpa och packa in det till mig. Haha!
Jag kommer i alla fall att köpa ett Flipkamera, som är en liten videokamera. Kommit till Sverige än? De är i alla fall väldigt nya och populära over here. De har hur många olika designer som helst, och jag är glad att jag har lyckats narrowat ner det till fyra favoriter. Nu får ni hjälpa mig!





Min favorit är nog den helvita med en Hello Kitty bild på, men eftersom jag har en rosa mobil och en rosa kamera hade det varit snyggt att följa mönstert... Vad tycks?


Martin Luther King & Regn

Idag (måndag) är det Martin Luther King day här i USA så det betyder att man är ledig från skola och jobb. Inte jag dock. Min värdfamilj är ju inget big fan av honom direkt... What ever.

Det har varit en lång dag idag. Kan börja med att säga att det har SPÖregnat hela dagen, konstant. Det har varit stormvarning och elen har hoppat av och på lite som den vill. Har nästan varit omöjligt att köra bil.
Jag vet att ni har det mycket jävligare hemma i kalla Sverige, jag bara berättar hur det är här just nu.

Trodde att jag skulle få sovmorgon eftersom barnen var lediga från skolan, men icke. Började jobba halv 7, väcka tjejen för konståkning. Körde hemmifrån 7. Stannade vid isrinken till 10, hem och byta om för ett födelsedagskalas där jag satt och väntade till kl 1. Hem igen, byta om till konståkningskläder och tillbaka till isrinken mellan 2,3o-5,3o. När jag kommmer hem droppar jag henne sen åker och hämtar killen hos hans privatlärare. Hemma 6,oo, äter middag med familjen, drar till gymet klockan 7 och tränar 30 min på löpbandet och 30 min på motionscykel. Lång dusch med bastu och nu ska det bli så skönt att lägga sig i sängen till ljudet av regnet utanför.
Gissa om någon kommer sova gott inatt?


Sov gott!


Malibu & Flickan som lekte med elden

Helgen har varit sååå bra! Desto tyngre att vara tillbaka idag dock.
Fredagen började med att jag fick ett paket hemifrån, tack så mycket! Innehåll en svensk skvallertidning, Steig Larssons film, flickan som lekte med elden, och ett jättefint brev/julkort från min kära lillebror. Tack!
Efter att jag och A hade varit vid isrinken så åkte vi inom Starbucks och fikade, och det var mysigt. Därefter åkte jag hem till Elin som var ensam hemma, eftersom hennes värdfamilj är på semester i Mexico.
Mötte upp henne, Linda och Lindas tjejkompis Christina som är på besök från Sverige. Skit kul!
Förfestade med massa goda drinkar hemma hos Elin sen åkte vi till en nattklubb i Burlingame. Vi hade kul och gick runt på lite olika ställen och träffade massa folk!

På lördagen åkte vi in till Fishermans wharf och käkade på In and Out, och promenerade längs pier 39. På kvällen åkte vi tillbaka och började ladda inför nästa fest, som var en hemmafest tillsammans med Elins värdbarns baskettränare som hon har fått kontakt med haha! Ännu ett jättefint hus, och vi badade i en stor skön utomhus jacuzzi nästan hela kvällen. Träffade mycket roligt nytt folk!

Söndagen var bakisdag, hände inte jättemycket. Åkte en runda till Marshalls, åt frozen yoghurth och kollade på filmen som Mamma skickade. Riktigt bra! Äntligen bra gjorda svenska filmer.

(Har massa bilder och filmer från helgen, kommer sen)





Älskling & Kärlek

Detta är ett inlägg till en av kärlekarna i mitt liv. (alex natha ni är nr one for lifetime, brudtärnorna säger jag bara)

MEN. Detta är till MICKIS. Min syster,min kärlek, min andra halva.

Jag älskar dig. Drömmer om dig. Saknar dig.Tårar spills över dig. Saknaden är större än vad det kan beskrivads.

Du kompleterar mig. Du är allt jag inte är, OCH allt jag är.

Kärlek.

Våra minnen.

Vår tid.

- Mickis somnar till twilight när jag har tjaat om den i tre månader.

- Vi pratar om att göra en gemansan tatuering

- Vi åker till en reklamskyllt när vi ska hanl halloween kostym.


JAG ÄLSKAR DIG

Seg vecka & Torsdageftermiddag

Denna veckan har faktiskt varit seg, de senaste månaderna har veckorna bara rusat iväg, men denna veckan har faktiskt släpat sig fram. Tisdagen var jobbig, jag tänkte mycket på min födelsedag vilket ledde till hemlängtan, saknade Mikaela jättemycket och jobbade länge. Skulle egentligen gått ut och bowlat med några tyska au pairer och deras amerikanska killkompisar, men de skulle vara ute till 2-3, och jag måste vara hemma 11 när jag börjar 7 dagen efter... Så det var tråkigt, eftersom jag hade sett fram emot att hänga med dem.
Igår träffade jag Elin och Linda, och det är ju alltid uppfriskande. Och just nu är det torsdageftermiddag, vilket betyder att det inte är alldeles för långt kvar tills helgen!

Idag kommer dessutom en tjejkompis till Linda hit från Sverige, ska bli jättekul att träffa henne.
Denna helgen ska bli så bra! Elins värdfamilj är i Mexico så imorgon eftermiddag beger jag mig dit, sen återvänder jag söndag kväll.

Snart fyller jag 20... Helt stört! Önskar på ett sätt att jag kunde varit hemma och firat med familjen och vännerna, särskilt eftersom 20 inte är något speciellt här. Men jag tror att det blir bra ändå! Mitt och Lindas nya motto: Tar det som det kommer, inte tänka för mycket.



Lake Tahoe & Semester

Så, nu kommer lilla berättelsen om min semester i Lake Tahoe då.

För er som inte vet så är Lake Tahoe stad/skidorter som ligger uppe i bergen mellan California och Nevada. En av våra killkompisar har hus där så vi bestämde oss för att åka upp där över nyår.

Jag, Elin och Linda tog en veckas semester så på tisdagmorgon tog jag tåget hem till Elin och Linda, vi gjorde en sista snabbshopping och sedan kom Chris (vår killkompis) och en killkompis till honom som vi aldrig träffat förr, Cameron, och hämtade oss sedan körde vi upp till Tahoe. Skit kul bilresa fylld med svensk godis, bra men annorlunda musik och en massa skratt. Efter ca 4,5 timme så kommer vi upp till snön, och vi svenska blir helt i extas ( i alla fall jag ) och sedan kommer vi fram till hans "stuga" som var ett jättefint hus. Efter lite skottande och uppackning så beger vi oss till affären för att köpa mat och dricka.
Vt tjejerna var ansvariga för att laga mat, så det blev svensk spaghetti och köttförsås med ett gott chardonnay vin. Mums! Efteråt drack vi öl och vin, spelade ölspel och satt framför öppna brasan och mös.

På onsdagen vaknade vi ganska tidigt och bestämde oss därför att åka skidor denna dagen. Våra två killar är skidinstruktörer, så det var bara att tacka och buga för gratislektionerna. Det var andra gången för mig på skidor så det var lite skakigt, men alla andra åkte snowboard så det jämnade ut sig. Lake Tahoe är så vackert! Bergen, solen, snön, himmeln. Allt var så vackert att man bara stannade upp och kollade. Jag rekommenderar verkligen detta stället.

På kvällen kom resten av killgänget upp så vi slutade med att det var vi tre tjejer och 6 killar. På kvällen åkte vi till killarnas tjejkompisar som också har hus där uppe, dock på Nevada sidan. Ett av de finaste husen på länge. Precis nere vid sjön, med privatstrand och allt du kan tänka dig.

Torsdagen vaknade vi med lite tyngre huvud, men det fixade vi snabbt med en frukost som bestod av pizza och varm choklad med bailey's framför brasan med en typisk tjejfilm. Killarna drog till kasino för att slösa (tjäna?) lite pengar.

Klockan 3 på eftermiddag var det ju tolvslaget hemma, så då firade vi svenskar med lite dricka till och tankarna var hos alla där hemma.

På kvällen blev det en snabb middag och förkrök, sedan åkte vi till ett stort casino i Nevada. Så vi stod med en fot i Nevada, och en i Cali. På casinot var det fullt ös och det var toppen!
12 slaget firades kramandes med tjejerna och champagne. Därefter var det efterfest i Chris hus långt in på morgonen.

Vi sov läänge dagen efter, och när vi vaknade hade de senaste killgänget dragit tillbaka till SF. Men vi 5 bestämde oss för att stanna, så fredagen bestod av restaurang, snömålningar, brasan, spel och film!

På lördagenkväll kom vi tillbaka, var sjukt deprimerade, hyrde "he's just not that into you", drack bailey's/varm choklad och tittade på alla videofilmer för att fira vår vecka.
(Filmerna kommer kanske upp, det är Lindas videokamera. Kolla face sålänge)

Kan summera hela trippen med fyra ord.

FY FAN VAD BRA!!


Redo för skidor =)

Linda och Elin

I backen

Snööö

<3

<3

<3



Happy new years!





(kärlek till Natha, om du har det jobbigt, tänker på dig!)


Corona & Harry Potter

Idag är det lördagkväll och jag gör faktiskt ingenting. Eller jo, jag jobbar. Har alltid helgerna av, men jag hade bara planerat att vara hemma ikväll (eftersom alla andra jobbar) så då frågade min värdpappa om jag kunde jobba så att han och min värdmamma kunde gå på bio! Så jag har nattat barnen, nu sitter jag och kollar Robinson på webbtv och har tända ljus.
I förmiddags så åt jag, Linda och Elin brunch på Stacks och sedan åkte vi in till stan för lite shopping.
Igårkväll gick samma trio till en lokal bar för att dricka öl/vin och minga runt lite. Därefter åkte vi hem till Elin med Harry Potter, ett sexpack Corona och glass. Mys!

Jordbävningen håller på här fortfarande, har varit ett tiotal bara de senaste dagarna. Jag har bara känt en, det var den som hade sitt centra 15 min härifrån. Idag var det tydligen en jättestor, men vi var för upptagna med shopping för att märka.


Christmas Day & Presenter

Här i USA så är det ju juldagen som gäller, och barnen öppnar presenter på morgonen eftersom tomten kommer under natten. När jag kom hem efter mitt julfirande med Elin och Linda (som gav mig så mycket ny energi! Kärlek), så varnade min värdpappa mig för att barnen brukar vakna tidigt. Men han sa att deras regel är att barnen får öppna strumpan när de vaknar, sen får de inte väcka oss vuxna fråns kl 6, och då får dem öppna alla klappar. Klockan 6 tänkte jag, det är väl ingen fara? Man sover ju lätt till 7-8 i alla fall.
o4,1o vaknar jag av att barnen skriker och springer i trappan för att öppna strumpan. Halvsover fram till o6,o1 då barnen står och bankar på dörren. Men det är mysigt, älskar att se barnen så glada och spända för julklappar.

Det var ett BERG av klappar under granen, och nu öppnar man ju bara inom familjen. Jag hann tyvärr inte ta någon bra bild innan det var papper och grejor överallt.
Jag fick jättemånga fina grejor, mycket mer än vad jag har förväntat mig så det var väldigt snällt. I min strumpa fick jag svensk godis, glögg, julmust och choklad. Sedan fick jag massa smycke (varav en guess ring som jag älskar!), scrapbook med bilder på mig och barnen under tiden jag har varit här som de hade skrivit massa gulliga saker i, en tavla med bilder på oss, en hästkalender, mjukisdräkt, varma rosa strumpor som barnen såg att jag kollade på när vi julshoppade tillsammans, filmer, biopresentkort, ja som ni märker jag jag hålla på i evigheter.
Tack så himla mycket värdfamiljen!

Barnen fick massa spel så jag spelade lite med dem sen gick jag och la mig igen. På eftermiddagen åkte vi ner till min värdpappas föräldrar i San José där hela släkten var. Det var både kul och jobbigt. Jag hade förväntat mig att det skulle vara jobbigare, men det var en del trevliga personer och god mat. Inte alls som hemma med prinskorvar och ägg. De hade sallader, pajer, kalkon, skinka, massa gratänger och hur mycket dessert som helst.
Sen fick alla (tom jag) en chokladask av farföräldrarna.

På kvällen skulle Elin och Linda iväg på fest, och jag var väldigt sugen att ta en drink efter den långa kvällen, men vi kom inte hem fråns vid 1 så det blev ingenting. Men jag var glad ändå, julen ska spenderas med familjen och jag hade min första Jul i USA och den var mysig och rolig!

 







Sammanfattning & Frågor

Här kommer en sammanfattning av 2oo9: (sitter vid isrinken och är uttråkad)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, flyttade hemifrån, till ett annat land dessutom. Och tatuerade mig!
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Haha, alla på Saras fest vet väl hur de gick? Höll ett par, men de två bästa bröts. (vikt och Nathaniel)
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.
4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, tyvärr.
5. Vilka länder besökte du?
Spanien tre gånger- Gran Canaria, Barcelona och Magaluf. USA. Danmark.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010?
FRIHET från all press och skit. En mysig pojkvän också kanske. (Haha, upptäckte precis hur ologiskt det lät)
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 
11 Juni studenten, 25 juni Magaluf, 3 aug åkte jag hit
8. Vad var din största framgång 2009?
Studenten, Idékoll och den låånga vägen från en tanke att åka som au pair till att vara i California
9. Största misstaget?
Börja äta igen haha.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, massa förkylningar, men ingen skada direkt.
11. Bästa köpet?
Flygbiljetten till Magaluf.
12. Vad spenderade du mest pengar på?
 
Resor och fest, och hela au pair grejen.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
När vi 8 tjejer samlades i lägenheten i Barcelona och skrek av glädje, hela studentdagen, alla snälla ord och fina gåvor innan jag åkte och alla fina ord och handlingar kring Idékoll.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
Rap das armas och Boom Boom Boom
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Både och. Har aldrig varit så glad (Studenten, Idékoll, resorna, allt nytt folk jag träffat) men heller aldrig så ensam och ledsen (lämna vänner familj, all hemlängtan och ångest)
16. Vad önskar du att du gjort mer?
 Umgåtts mer med vänner och familj innan jag åkte istället för att jobba och sova haha.
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit haha
18. Hur tillbringade du julen?
Julafton med Elin och Linda så vi fick får svenska jul, och juldagen med min värdfamilj hos deras släktingar i San José
19. Blev du kär i år?
Var kär när året började... Sen har det mest varit små förälskelser!
20. Favoritprogram på TV?
Grey's Anatomy for life. Och vampire diaries
21. Bästa boken du läste i år?
Behöver jag uttala det ens? Twilight!
22. Största musikaliska upptäckten?
Rap haha.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år?
Gud vad längesen, nästan ett år sedan ju...Fick en del kläder som jag ville ha, böcker och så. Smycke av tjejerna.
25. Något du önskade dig men inte fick?
En häst haha. Har jag gjort sedan jag var 3.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?
Blev serverad Ben and Jerrys på sängen av min brossa, sen låg vi och kollade på Twilight. Åkte upp till stan för att byta en klänning (till mindre storlek!!). På kvällen var det middag (tacos) sedan utgång där jag stötte på en söt gammal bekant på första gången på länge.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Inte bli rånad i Barcelona, bättre början på året, mer träning.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Under förändring
29. Vad fick dig att må bra?
Alla mina vänner och allt roligt vi gjorde tillsammans, det kommer jag aldrig att glömma. Sommaren var den bästa på länge.
30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Måste jag säga det? EDWARD
31. Vem saknade du?
I början saknade jag en viss pojke, nu när jag har åkt saknar jag familjen fruktansvärt, och mina älskade vänner.
32. De bästa nya människorna du träffade?
Vart ska jag börja? Jo, med Johanna. Fan asså, så jävla glad att vi träffades. Saknar dig. Mickis, my siz. Linda och Elin som är mitt liv här, Malin som alltid fick en glad. Och alla fina fina pojkar, C, B, T...ya, u know.


Jordbävning & The Holiday

Förresten, denna morgonen har jag bara legat och segat och kollat på The Holiday, och helt plötsligt så börjar hela tv och soffan skaka. Riktigt läskigt är det, mitt hjärta slog i 190. Tur att man var med om jordbävningen hemma i Skåne så man är förberedd, haha!
Nej, men då har man upplevt sin första jordbävning i Kalifornien då, tur att den var så liten så att de flesta kanske inte ens märkte det!


Au pair möte & Laser quest

Ja, jag ska uppdatera om julen och om Lake Tahoe, men just nu hinner jag inte.
Veckan har bara rusat iväg, det är redan torsdag. Vart tar alla dagar vägen?
I tisdags hade jag au pair möte och vi spelade laser quest, samma sak som laser dome i Sverige. Kul hade vi! Igår mötte jag upp Linda för kaffe och lite strosande i en bokaffär i Palo Alto.
Så, lite uppdatering om hur allt är här borta, nu måste jag städa barnens rum och sen åka och hämta dem från skolan.


Alive & Back

Jag lever, och jag är tillbaka i San Francisco efter en oförglömlig vecka i Lake Tahoe.
Nu är det dags att träffa elin och linda för kaffe eller yoghurtglass, har redan abstinens från dem.
Skriver ikväll


RSS 2.0