' imma party and party

Solen skiner och det är vaarmt!

Söndags var den varmaste dagen på året, 36 grader nere i San Jose där jag var på zoo med mitt värdbarn. Varmt kan jag lova.

I måndags och idag har värmen hållt i sig, och nu är det runt 25 grader. Mer lagom varmt.

I lördags var jag ledig så då var jag först och solade i Stanford park med Sara och Frida och därefter åkte vi in till San Francisco för en snabb shoppingrunda och bio på kvällen med supergod froyo! Kommer sakna.
Vi såg get him to the greek och den var riktigt rolig! Verkligen min humor. Inte i närheten av baksmällan, men rolig. Russell Brand är ju klokren. Jag tycker dessutom att han mer än okej att titta på. Hans engelska dialekt gör ju sitt också. Mums.

I måndags jobbade jag bara tre timmar vilket var superskönt och på fredag är jag ledig! Det är för att jag jobbade så mycket förra veckan. Så mycket nice ska det bli. Helgen ser ut att bli uberbra. Fira Linda på torsdagkväll, shopping på fredag, utgång igen fredagkväll, koncert lördag plus utgång(?) och 4th of July (party) på söndag! Nice!


' swimming




' heaven?

Glad midsommar!
Då är det fredag och det är inte långt kvar av denna jobbiga vecka. Känns skönt. Tyvärr jobbar jag söndag också så det är en bit kvar. Jag vet inte riktigt hur jag finna motivation till måndagmorgon.

Jag och lillkillen har i alla fall hunnit med massa roliga saker denna vecka. Det har varit sim och poollek, gymnastik, isrinken, massa spel, fotboll i parken och lekplatser. Idag har vi bakat brownies och nu storstädar vi innan vi ska bege oss till poolen för lite simning och lite stim.

Igår hann vi även med en bridalshower. Barnens kusin ska gifta sig om ett par veckor och jag och Hope (min värdmamma) var bjudna till bridalshowern. Men min värdmamma var tvungen att jobba så jag och killen fick åka dit. Han var inte enda killen där, så det gick bra. Lite akward för mig att komma dit med presenter och så, men de flesta i släkten är shyssta (och tycker om mig) så det gick bra. God mat och roliga spel!
Känns konstigt att bruden är lika gammal som mig dock.

Idag är det fredag men jag jobbar på obestämd tid. Min värdmamma vet inte när hon kommer hem, men antagligen runt 8. Linda och Elin är i pismo, frida och sara ska på midsommarmiddag runt 6-tiden till amys värdfamilj. yeey.. Sitta ensam på midsommar. Ska ta en löprunda och kanske hyra new moon? Kan ju bli en tradition. Förra midsommar låg jag hemma i 40-graders feber och kollade Twilight (och laddade för magaluf dagen efter) och denna midsommar blir det new moon. (Ursäkta på förhand) MEN FYFAN VAD DEPRIMERANDE.
Min värdmamma och killen åker iväg till konståkningstävling ikväll och stannar över natten så huset för mig själv ikväll/natt. Så tekniskt sett kan jag öppna en flaska vin eller en öl.
Men helt ärligt vet jag inte vad som är mest deppigt.

Okej, nu har jag fått det ur kroppen, inget att göra att saken, jag visste att jag skulle sakna Sverige under hägtider och födelsedagar, men det hjälper inte riktigt att man är förberedd. Det är tråkigt.

Imorgon är min lediga dag och då ska det njuuutas. Vet inte vad planen är än, men det löser sig. En runda till stranden eller san francisco blir det.

GRATTIS till pappa på födelsedagen och ha en bra midsommar allihopa. Jag önskar att jag kunde vara med er.


' I don't want the world to see me, cuz I don't think that they'd understand

Nu gör jag ett löfte.
Jag ska skratta min sista månad. Skratta så att magen gör ont och tårarna rinnner. Så som jag skrattade för några månader sedan.
Jag har varit dark och twisted ett tag, och nu är jag över det.


' how about love?

En vecka sedan jag bloggade sist, inte särskilt bra jobbat. Men jag har.. jobbat. Haha.

I tisdagsmorse åkte min värdpappa och ett av mina värdbarn till Ohio för konståkningstävling. Jag skjutsade dem till flygplatsen 5 på morgonen. Trött, men det var ändå härligt. Solen gick upp, allt var rosa och ljust och fint. Finns inget finare än en helt ny dag som börjar gry.
Kändes speciellt att vara på flygplatsen också. San Francisco airport kommer alltid sätta känslor i spel. Sist jag var där var för att träffa min familj efter 8 månader. Och snart kommer jag att vara där igen för att åka hem till Sverige igen. Bara några veckor kvar.

I fredags åkte jag hem till Sara med Frida för att hyra film och mysa. Fick köra mustangen dit så det var nice. Köpte med oss cola, choklad och glass hem och kolllade skräckfilm. Hur mysigt som helst!

På lördagen fyllde mitt värdbarn 8 år så vi började dagen med att öppna lite presenter. En present var två stycken fåglar (en till hans syster), så vi åkte till djuraffären och köpte fåglar. Därefter åkte hela familjen till Great America (ett jättestort nöjesfält) och vi åkte karuseller hela dagen. Hur kul som helst. På kvällen tog jag bilen till Elin som hade huset för sig själv och åt tacos och drack vin. Därefter blev det utång i San Mateo på Swingin doors. Vi blev som vanligt välkomnade väldigt trevligt! Dramatisk kväll dock haha.

Jag har varit så dålig med flippvideos och kameran på sista tiden. Ush, jag får ångest när jag tänker på att jag inte dokumenterar allt haha. Så ska skärpa mig.

Söndagen spenderas inne i San Francisco med Sara och det blev lite shopping och mycket chillning. Köpte ett par snygga harembyxor från H&M. Vi åt lunch på den goda thailändska restaurangen på powell.
Men det roligaste på hela söndagen var att träffa Janne, Annika, Sofia, Gustav och Vincent! Så himla kul att träffa folk hemifrån. (Det är familjevänner) Vi hade en fika i solen på union square och det var hur kul som helst. Kan inte förstå att jag åker hem snart.

Måndag och tisdag har bara bestått av jobb. Nu när min värdpappa är borta jobbar jag heeelt för mycket. Måste säga ifrån trots att det är skit jobbigt att göra. På söndag hade jag massa roliga planer som har totalt krossats pga att jag måste jobba, när jag redan har jobbat för mycket denna veckan. BLÄ.
Men hela lördagen är ledig och det kommer att utnyttjas till fullo!

P.S. Annat som suger är att Linda och Elin är i pismo i en hel vecka. Jag försöker dock att glädjas åt mina vänners lycka. Det sägs ska hjälpa.


' california here we come

Riktigt riktigt mysig middag hemma hos Elin igår. Jag kan inte förstå hur hon kan vara ledig så mycket, hennes familj reser hela tiden känns det som. Men nu är de i alla fall på semester i två veckor så det betyder ledigt hus, woho. Och Elin är riktigt duktig på att laga mat, så det var god svensk ost- och skinkpaj med sallad och sedan glass och frukt till efterrätt. Perfekta sättet att avsluta en arbetsdag på. Synd att det är så långt till Elin bara. Köra 101 under rusningstrafik.. Ja, du sitter fast. Trots att det är 5 filer på motorvägen är alla helt igensmockade.
Påvägen dit: 1:05
Vägen hem: 0:28.
Men jag kom fram i alla fall haha.

Onsdag idag, solen skiner. Skulle ha simmat med barnen imorse men det var simlektioner vid poolen så vi drog till parken istället. Nu sitter vi vid isrinken och kommer att vara fast här ett par timmar till. Har kollat ut sådär 5 serier under min isrinkstid, så det är svårt att hitta nya. Men the mentalist är sjukt bra. Haha, det är så kul för jag kan minnas olika perioder av detta året i serier, typ det var då jag kollade Heroes, eller vänner haha. Så är det.


' rock your body

Sommaren är här! Det är så varmt. Runt 30 grader varje dag - man behöver inte ens fundera på om vädert kommer att bli bra dagen efter.

Barnen har ju sommarlov nu och jag trodde det skulle vara jättejobbigt, men jag har faktiskt fått ny energi. Är säkert för att det är lite förändring, det är nytt jobbschema, jag gör andra saker med barnen osv. Nu kommer jag att sluta tidigare på kvällarna, vilket jag tycker är skönt. Tråkigt att jobba till 8-9 varje dag.

Idag har jag varit och spelat minigolf med barnen, och sedan isrinken. (Vissa saker är desamma).

Helgen var jättekul. I fredags åkte jag hem till Sara, vi förfestade lite sedan drog hon, jag, Frida och Elin till en hemmafest uppe i bergen bakom stanford university. Sjukt fint hus, världens utsikt. Det var bra drag på festen vilket var kul, och dagen efter var vi där för att sola, dricka öl, kolla fotboll (usa-england, gooo england ;) och öva puttning på deras green på "bakgården". Love it.

Lördagen hade Linda huset själv, så jag, Elin, Linda och Linda syster förfestade, sen åkte vi in till stan, delade upp oss, och sen möttes upp. Hade en riktigt rolig kväll! Älskar eastside west. Söndagen bjöd på festival i Haight Ashbury. Ledsen att överanvända ordet, men kärlek. Så himla underbara människor, bra musik, hela stämningen är bara helt otrolig.

Så jag var TRÖTT när jag kom hem i söndagskväll, gick och la mig tidigt. Fick sova till 8.15! Ännu en underbar sak med ingen skola för barnen, jag börjar runt 8.30 istället för 7,oo.

Dagens nyhet är att mina flygbiljetter är bokade! Nu känner man att det är på riktigt.

Jag lämnar San Francisco tisdagen den 27 juli, mellanlandar i London, och är hemma i Köpenhamn onsdagen den 28 juli vid 16,oo. Är så exited! Det är verkligen blandade känslor. Men det ska givetvis bli helt underbart att komma hem.





' how do you measure, measure a year?

THANK GOD IT'S FRIDAY fick jag ett sms som sa imorse av kära elin.
Går det att hålla med dig mer? Imorgon är min första lediga dag sedan 30 maj. Så ikväll smäller det. Jag ska fira att jag har jobbat helt för mycket och att det äntligen är över.

Och jag ska dansa, skratta och dricka goda drinkar och träffa nytt folk för att försöka dämpa vad de gamla folken kan göra mot en.

Kankse även fira att det är ett år sedan jag tog studenten? Oh, det är med vemod som jag erkänner att det är ett år sedan. Vad hände? Jag vill bara ha tillbaka den dagen. Nu nu! Ikväll kommer aldrig slå 11 juni o9, men man kan ju i alla fall ge det ett försök!

Idag sluter barnen skolan och får sommarlov. Jag vill också ha sommarlov. Känns konstigt att det var sista gången jag kör den vägen till skolan någonsin igen. Jag hinner ju åka hem innan deras nya skolår börjar.

Nu bjuds det på nostalgi.




' and now they're going to bed and my stomach is sick

Denna låten förklarar bra hur jag mår just nu.




' I just can't look

Jag är fett uttråkad. Jag är vid isrinken.
Jag har varit inne på bloglovin 3 gånger den senaste minuten. Det står fortfarande på 0.
Jag har varit inne på alla andra hemsidan 100 gånger.
Bläää.
Jag har sett klart på hela Heroes serien. Vänner. Plus alla program som går på tv. Som tyvärr har uppehåll, vilket förstärker min sitaution. blää.
Det som är kul är att jag fick lite ny energi av lägenhetsjakten.

Ikväll är det Starbucks.


' I can't breathe, it's too crowded in here

Är så trött, pallar typ inte blogga men ja.
Fick i alla fall sovmorgon imorse så det var snällt...

Helgen såg i alla fall ut såhär;
När jag skulle dra ut på fredagen fick jag veta att jag var tvungen att börja jobba 6 på lördagmorgon, så jag tog bilen (cab) och hämtade Sara. Vi åkte och köpte sallad och satt och åt på torget i Palo Alto. Underbart väder! Därefter bestämde vi oss för joina de andra tjejerna (elin, linda och hennes syster) på swingindoors i San Mateo. Rätt mycket folk så det var kul.

Slutade jobba vid 11 på lördagen, så då kom Linda och hennes syster och hämtade mig för att åka till Santa Cruz. Mötte upp Elin där. Skit varmt, riktigt härligt att bara ligga och sola. Såg även ett par delfiner hoppandes nära stranden.
Efter stranden åkte vi och shoppade på Great Mall, jag köpte aloe vera salva från Body Shop för att linda min fina bränne jag fick när jag låg och sov. Fick även med mig hem kroppsglitter, en klänning, tights, och vanlig t-shirt.

På kvällen gick vi och såg Sex and The city 2 och jag tyckte att den var sådär. Hände ingenting som man inte visste skulle hända typ. Men rolig var den.

Var tvungen att jobba söndag också, började 7. Efter isrinken var det bbq som jag var tvungen att ta barnen till. Och därefter familjemiddag. Heldag med barnen verkligen. På kvällen blev det en snabb spontan fika med Frida, Sara och Amy. Tack tjejer, love you!

P.S
Har inte druckit en droppe alkohol på hela helgen. Min första vita helg sedan någon gång i december. Det är 6 månader sedan.

Puss&Kram till alla snälla där ute


' we gotta work, work, work this out

Jag är riktigt, riktigt trött och solbränd efter en helg fylld av JOBB. Så tråkigt. Jag har jobbat 7 dagar denna veckan. Det längsta jag har sovit sedan en vecka tillbaka är till 06,45.

Nu ska jag sova, ska upp 06,45 imorgon också. Vi pratar mer då allihopa.


' this time baby

Vädert är så himla bra just nu! Tre dagar i rad har det legat mellan 25-30, och det ska bli ännu varmare i helgen.
Just nu är det fredageftermiddag och planerna för helgen är fortfarande lite suddiga. Utång, hejdåfest, fint väder... Ja, vi får se helt enkelt.

På söndag är det i alla fall familjemiddag som min värdfamilj vill att jag ska vara med på. Men det är okej, i princip alla andra måste jobba ändå.

Idag hade lillkillen presentation inför hela klassen som jag hade övat med honom, och jag var lite stressad eftersom min värdpappa kom och kollade, men allt gick bra och man kände sig lite stolt över honom.

Annars har det bara varit en tripp till biblioteket idag, älskar verkligen känslan när man går in på ett bibliotek. Gör mig alltid på bra humör.

Mysig fika igårkväll på Starbucks university avenue med nästan hela gänget. Sommarkvällar är bäst.

En vecka kvar tills att barnen får sommarlov och det är blandade känslor för min del. Har ingen aning om hur jag kommer att jobba. Men det lär jag märka.

Jag känner mig sjukt shoppingberoende just nu.
Och jag vill strunta i allt och bli make up artist.








' there's a possibility

blä blä blä.

Nu kommer ett ångestinlägg. Så ni som inte pallar - läs inte.

Mycket ångest på gång just nu. Ångest för att jag vill hem, ångest för att jag inte vill hem. Ångest för att det är ett helt år sedan jag var i barca och tog studenten. Varför? Jag vill inte att allt ska försvinna. Är det normalt att må dåligt för att man har ett för bra liv? Hur hanterar man att livet blir sämre för att man har ångest för att livet är för bra och att det någon gång kommer att försvinna? Leva i nuet antar jag. Men jag är rädd för att glömma allt jag har gjort och upplevt om jag inte ältar det. Och när jag ältar det blir jag ledsen för att det har varit så bra.
Jag VET hur jobbigt det kommer vara att lämna allt detta eftersom det sakta men säkert närmar sig. Vissa hejdå har redan blivit sagda. Samtidigt kan jag inte vänta till att komma hem till ett riktigt hem. Där man är omringad av folk som man älskar, och som älskar en tillbaka.

Au-pair livet är verkligen så olika från person till person. Det jobbigaste för mig är att jag känner mig så ensam. Det kanske hade varit lättare om jag hade någon som bodde granne med mig, som jag kunde springa över till på 5 minuter bara för att få prata.
Eller inte. Det är svårt att säga. Jag saknar Mickis.

Att ha en värdförälder som är arbetslös är jobbigt. Att ha en värdföräldrar som man dessutom är väldigt olik är också jobbigt. Kombinera detta är var omringad av en människa som du inte har speciellt lika åsikter med dygnet runt.
Andrum.

Jag älskar mitt oftast mitt liv här. Det är det som är jobbigt. Hade allt varit skit så hade jag åkt hem. Men jag kunde inte ens drömma om att detta året skulle bli såhär bra. Jag hade velat stanna här och bo själv ett tag, eller med vänner, och verkligen kunna njuta av det här utan regler och tider som man måste vara hemma på kvällarna. Som sagt, en 14-årings regler i en 20 årings sinne.

Hemma så trodde jag inte att jag umgicks med vänner speciellt mycket jämfört med andra. Men man var med dem hela dagen i skolan, sen ofta en fika och lite shopping, sen telefonsamtal på kvällen. Men det handlar inte bara om vänner, utan även om familjen. Jag och mamma brukade sitta och kolla på Grey's tillsammans. Även om vi inte pratade speciellt mycket så hade man närheten. Känslan av gemenskap och glädje.

Här går jag till gymet ensam. Sen jobbar jag ensam. Går på promenad ensam. När jag har slutat sitter jag på rummet ensam. Och kollar på Grey's ensam. Det är jobbigt att känna sig ensam, för hur man än gör så sitter känslan kvar.

Jag vet (eller hoppas innerligt iaf) att jag är älskad av mina vänner här och det är verkligen höjdpunkten på veckan när jag får chansen att träffa dem. Det är så svårt när man bor ett par mil ifrån varandra och inte har fasta schema. Antingen jobbar jag eller den andra, eller så har man inte pengar till bensin, eller så är bilen sönder. Det är så jobbigt att gå en hel dag och se fram emot att träffa någon och sedan få ett samtal av värdföräldern eller kompisar som gör att planerna går åt skogen. För dessa planer är mitt ljus i veckan.

Det är nog det som har förvånat mig mest - hur jag kan ha hittat så underbara vänner här. Som är så lika mig (inte den klassiska barnpassar typen).
Det hade jag inte velat byta bort mot något.

Vännerna här är min energikälla. En två timmars fika fylld av skratt, känslor och bara skvaller gör så att man har tillräckligt energi för att klara resten av veckan.

Nu är det torsdageftermiddag och sist jag såg någon var i söndags. Och nu börjar min energi ta slut.



' up and down

Jag kan bjuda på denna videon innan bilder kommer,




' take only what you need from me

Jag kan säga att MGMT är sjukt bra live. Det var helt underbar känsla att stå och skrika ut låttexter till ett av sina favoritband med sina vänner och med en iskall öl i handen på stranden under solnedgång. Fick jag med allt i samma mening?

Vi åkte i alla fall ner till Pismo på fredagen, vi var så sjukt taggade! Lindas syster från Sverige är och hälsar på, så hon hängde också med. När vi kom ner la vi oss ett par timmar på stranden, sen började vi ladda inför konserten. Vi hade lite MGMT förfest hemma hos en av Joshs kompisar, fint hus och underbart väder! Det var gångavstånd därifrån till konserten, så vi vandrade dit och ja, det var helt underbart!

Efteer konserten åkte vi tillbaka till vårt kära motell, Palomar, och fixade oss (på 5 minuter) för att åka till Native Lounge. Det var en helt okej kväll, vi var rätt trötta efter konserten, så det var inte den galnaste utgången direkt. Åkte hem vid 1, och då mötte vi Frida, Sara och Amy påvägen. Sara jobbade fredag så de kom inte ner fråns på kvällen.

Lördagen gick vi upp i tid för att åka ner till pismo beach och jobba på brännan. Efter det åkte vi hem och gjorde vid oss, för vi var bjudna på bbq hemma hos Josh familj. Det var helt underbart! Hans mamma och pappa är så söta, de fixade grillfest bara för oss. Så det bjöds på sjukt god mat - lax, sallad, kyckling, potatisgratäng. MUMS!
Samtidigt stod Josh och blandade Margaritas till oss. Så snälla! Hur kan man tacka?
Vädert var sjukt fint, och deras bakgård var riktigt häftig. Så vi spelade volleyball, badminton och solade. Efter maten chillade jag, Linda och Sara i hängmattan med vars en öl haha.

Därefter stack vi till Josh salong, där han snällt nog fixade alla våra hår samtidigt som vi förfestade med killarna. Vi stack till Native Lounge som denna kvällen hade en modevisning för LMFAOs klädmärke. Röda mattan foto och sedan gick vi till vårt front row table, där det väntade god dricka till oss. Bordet hade skylten The swedish mafia på haha. Allt tack vare Josh och hans snälla kompisar. Puss på er.

Modevisning var sjukt häftig, jag träffade så många roliga nya (och snygga) människor under hela kvällen.
Nästan overkligt.

Det roligaste på hela kvällen är nog när man blir nedsprutad av champagne av en kille och sedan står och hänger med honom halva kvällen, och det visar sig att vara en av killarna i LMFAO. Eller när jag och Elin intar DJbåset till applåder.

Söndagen bjöd på över 30 grader, så det var att hänga på stranden och Mr Ricks (favvo beachbaren) för lunch och goda drinkar.

Pismo området är nog paradiset.

Detta kan ha varit sista gången under mitt au pair år som jag är där, och jag lova att det var med en rejäl klump som jag lämnade alla killkompisar bakom mig för att åka hem.

Jag måste försöka trycka in en resa till.

Pismoabstinens som fan.



Bilder kommer när jag får tag på några

RSS 2.0