' MGMT

Hejdå, nu drar jag till pismo!!

Om några timmar är jag nere på stranden och ser MGMT live!

AHH !




'

Hm, veckorna går snabbt här, det måste jag erkänna. Så det har varit ännu en snabb vecka, dock en tung. Vädert är tråkigt, jag har jobbat mycket, och jag längtar efter helgen så mycket.

Idag är jag dessutom väldigt stressad. Det är körande fram och tillbaka hela tiden. Idag hämtar jag barnen från skolan 12, sen kommer varken jag eller barnen hem fråns 8 ikväll. Göra lunch, packa 100 olika klädombyte, köra till städer jag aldrig har varit i - Ja, många prövningar idag. Men det är så värt det, för imorgon är jag ledig! Ahh, jag kan inte vänta! Det kommer kännas riktigt skönt när jag slutar ikväll kan jag lova.

Så just nu är jag vid isrink 1, sen ska jag till isrink nummer 2 som är 45 min härifrån för konståkningstävling.

Ja, det var nog allt jag har att säga för idag.


' billionaire

Jag måste säga att det är rätt komiskt att dagen efter jag lägger upp låten billionaire så festar jag med sångaren.
Livets vackra ironi.


' there's no getting over

Tisdag idag och det regnar, vilket är skit tråkigt. Det är typ den värsta våren på länge. Blä vad tråkigt. Idag fick vi reda på att vi har fått en lägenhet, men den ligger utanför Uppsala så det blir nog att vi får tacka nej till den. Jakten fortsätter.

I helgen skulle jag egentligen jobba fredagkväll, men mitt värdbarns aktivitet blev inställd så jag blev ledig. Åkte hem till Linda, sedan mötte vi upp en ny svensk tjej (från malmö!) och åkte till en chill men rolig utgång på Swingin doors i San Mateo. Lördagen jobbade Linda lite, så då gjorde jag inte mer än att kolla på Sex and The city hela dagen. På kvällen gick vi ut på Atmosphere inne i San Fran, vilket var kul! Frida hade med sig en svensk kompis från LA som var supershysst.

Söndagen blev också slapp, men elin kom hem från hennes camping med värdfamiljen, woho. Så vi körde förbi Jesse en sväng som hade bbq fest. Där var det deep talk.

Igår var en lång måndag, men mötte upp Linda, Elin och Meg för att kolla på Jesses och hans killkompisars baseball game. Riktigt kul att se, så typiskt amerikanskt. I ena sekunden är de sjukt seriösa och skriker och kämpar och i nästa kommer de upp på läktaren för att ta en klunk öl mellan rundorna.

Efteråt drog alla till en bar för att hänga, men eftersom jag måste vara hemma 11 så vi jag snällt åka hem.

Det bästa med denna veckan är nog att jag bara jobbar 4 dagar, woho. På fredag åker vi nämligen när till favoritstället, Pismo Beach, för MGMT konsert, festa med LMFAO, ölfestival, bbq fest och en massa annat kul.


' sen en tid tillbaka

Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till
Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är


' the world better prepare




' du är fin




' I miss ya




' give me all of your love

Denna veckan händer det mycket saker, samtidigt som det inte händer mycket alls.
Rent aktivitetmässigt så är det inte särskilt fullspäckad, men annars är det full fart.

Denna veckan har jag som sagt läst klart mina kurser, och nu har jag skickat in timmarna till cultural care. Jag har även fyllt in hemreseansökan, alltså vilka dagar jag vill åka hem. Man fyller i tre valmöjligheter, och så väljer Cultural care den dagen som flygen går bäst.

Så jag kommer hem antingen 27,28 eller den 29 JULI!

Lägenhetsletandet pågår för fullt och det är många beslut som ska fattas, mycket tänkande och planerande osv.

Något mindre kul är att denna veckan har jag betalat mina böter, buhu, 1000 kronor fattigare. Dessutom var jag tvungen att betala 500 kr i bensin. Så denna veckan är jag sjukt fattig.


' weekend wars

Ja, jag kan ju säga så mycket som att lördags inte blev så lugn som planerad!
Höll Linda sällskap medan hon jobbade rätt chill, tog barnen och åt glass osv , sedan mötte vi upp Sara och Frida och körde in till stan. Gick till en klubb som vi inte har varit på innan, Atmosphere heter den. Där var roligt och bra! Träffade Jesse som snällt tog hand om oss hela kvällen.
När klubben stängde fick vi stanna kvar, vi gick upp på taket på klubben och hade underbar utsikt över San Francisco. Jag älskar verkligen denna staden.

I söndags fick jag gå upp tidigt och köra hem till mtn view. Hade au pair möte i en park vilket var som vanligt, sådär lagom kul och intressant.

Direkt efter mötet fixade jag mig, för att sedan åka tillbaka till San Francisco. Där gick jag, Linda och Elin på en röda mattan biopremiär av en film som heter Bicycle Bride där den manliga huvudrollen spelas av Andras Wilson!
Det var först röda mattan bilder, sedan vin och lite mat, tal, och sedan filmen. Häftigt att se en film när den spelas på big screen för första gången. Ännu häftigare är det att först se en film, sedan prata med skådespelarna.

Efteråt var det lite efterfest på en klubb precis intill bion.

Alltså en bra helg!










' free falling

Woho, nu har jag läst klart alla 72 timmar av klasser som jag måste ta här i USA, skönt! Jag har läst drawing(konst), bookclub, movieclass och amerikansk kultur och historia. Sista klassen igår vilket var hur skönt som helst.
Annars är allt bra, lite förkyld fortfarande dock.

Måndagar och tisdag har varit som vanligt, jobbat till 8-9, sen dags att sova typ. I måndags var jag en snabb vända på Ikea för att köpa fika till sista klassen, alltid underbart att vara där. Man får verkligen hemkänsla!
Särskilt nu när vi väntar på svar från 2 lägenheter. Spännande!


' Happy B-day

Grattis till Lillebror som fyller 15 idag!
Älskar dig.




' what's the name of the game?

Idag är en det en fin lördag! Jag har jobbat hela dagen dock, vilket alltid är drygt på helgerna. Men men. Slutade precis så ska snart bege mig till Linda.
Jag är fortfarande superförkyld, och igår stannade jag bara hemma och kollade film trots att tjejerna var ute och festade. Känns faktiskt rätt skönt idag. Filmen var bra också, det var en film som både Mamma och Nicole har tipsat om. The law abiding citizen. Mycket bra faktiskt. En film som passade mig perfekt.

Nu ska jag som sagt fixa mig sedan åka till Linda, vi ska ut i San Francisco ikväll. Blir en lugn kväll för mig dock, är förkyld plus att jag har au pair family meeting imorgon kl 11 så...


' take a bite

Förresten, i förra veckan hade jag en dröm som känns sådär himla verklig när man vaknar på morgonen. Jag drömde att Elins vampyspojkvän förvandlade henne till vampyr, och jag var så jäkla arg för att jag inte fick bli vampyr. Vi hamnade i krig med andra vampyrer, och jag var precis påväg att bli dödad när jag bad om att bli omvandlad till vampyr. Och det blev jag. Underbaraste känslan någonsin.

Känns som jag kollar the vampire diares lite too much?

I alla fall, kolla så snygg jag hade varit som vampis? Bilden är sjukt gammal dock haha.


' sick and tired

Ingen dejt igår, blev inställt pga av att han var tvungen att jobba. Tråkigt, men mest eftersom jag hade velat träffa Elin och Linda och det var försent när jag väl fick veta att det inte blev av. Är van att träffa dem tisdagar eller onsdagar, så nu känns det att vi inte har setts. Dejten blir antagligen av ikväll, jag jobbar till 8,30 och måste vara hemma igen 11, så känns sådär lagom lönt men vi får se.

Annars har jag förstått att det är långhelg hemma i Sverige vilket jag är avundsjuk på. Detta är nog en av de längsta jobbveckorna sedan jag kom. Jobbar måndag-lördag plus au pair möte söndagmorgon. BLÄ. Men det är passande att jag är sjuk, det kanske är lika bra. Dessutom behöver jag spara pengar.
Idag är det även kalas för min lillebror där hemma, fyller 15 på lördag. Önskar verkligen att jag kunde vara där.

Det positiva är att det är 25 grader och sol.



Trött, osminkad och lagom pigg!


' baby I can brake it down

Också den klassiska helguppdateringen då.
I fredags var det fint väder och jag såg verkligen fram mot helgen, trots att veckan gick skrämmande fort. Jag åkte till Elin och Linda, vi körde till Luckys och laddade upp, sen lite förkrök hos Linda. Jag var chaffören för kvällen, så inget vin för mig. Vi satt och kollade på våra gamla flippvideos och skrattade, trots att jag mest skrattade åt Elin och Linda.
Vi stack i alla fall till Swingin doors i San Mateo och det var en okej kväll. Inte lika kul som vi har haft där förr, men det var skönt att komma ut i alla fall.

Lördagen var toppen! Började med en runda till San Francisco, lite shopping och sedan lunch med laura (tysk tjej) som vi inte har träffat på hur länge som helst. En gammal klasskompis till Elin var också i stan, så han fick vara med. Kul att träffa honom också. Vi satt på cheesecakes uteservering och njöt av solen. Jag köpte ett par nya skor, ny mascara och en supersöt klänning från forever21.

Vi åkte hem till Linda, Elin var tvungen att jobba, men vi fixade oss för kvällen. Elin var snäll och skjutsade oss till Frida innan hon började jobba.
Hemma hos Frida var det hur fint som helst! Hon hade ordnat Hawaii-tema så det var goda drinkar och mycket rosa. Hur bra som helst. Vi grillade, spelade lite ölspel och sedan kom limousinen och hämtade oss för utgång i stan. Hämtade upp Elin påvägen.
Finns ingen underbarare känsla än att åka en limo med champagne och pumpad musik i en storstad en lördagkväll. Älska livet.

Vi gick till en klubb som heter The Roe, första gången för mig där och den var helt okej. Stephanie Pratt från the Hills var där för att fira sin födelsedag så där var rätt mycket folk.

Söndagen var chill med lite shopping, brunch och Ben&Jerrys i solen på Height/ashbury. Underbart. Favoritstället i San Fran. Träffade fler av Elins svenska klasskompisar och det var kul.
Köpte en UNDERBAR klänning som jag nog ska ha på galapremiären.

Fick skypa med Elins babe vilket var kul. Eftermiddagen bjöd på promenad och spionage, sedan varma mackor och film.









' half of my heart

Läget är bra, trots att jag har åkt på en jobbig förkylning som kan vara allergier. Men jag tror inte det, eftersom jag är en hästtjej in i benmärgen tvivlar jag på att jag helt plötsligt har blivit allergisk mot naturen.
Blev ingen fika med Elin och Linda, men igår blev det frozen yoghurt med Frida och Sara, vilket var mysigt. Extra kul att träffa Sara eftersom hon har varit på en liten semester! Det var mys, lite sorgligt att prata om hur lite tid vi har kvar tillsammans här.

Igår fick jag även mejl från cultural care om min hemresa, de vill veta exakt när jag vill komma hem så de kan boka flyg. Känns overkligt men bra. Och sorgligt. Många känslor som går igenom kroppen. Det ska bli så underbart att komma hem, komma bort från alla smålögner och kunna vara sig själv ut i fingertopparna. Att komma ner i köket i morgonrock är just nu en avlägsen dröm. Att ligga ner i soffan och kolla film med min familj. Det ska bli kul!

Ikväll ska jag på dejt och det är väl därför jag babblar på. Jag har aldrig haft problem med första dejter eller första gången man träffat någon annars heller, men det är lite annorlunda på engelska. Min naturliga babblighet försvinner lite. På gott och ont.

Så just nu är största problemet att jag snorar, och att hitta den perfekta outfitten.

P.S. Pratade med Mickis i telefon igår, saknar henne mycket mycket.


' If you just realize, what I just realized

Helgen var kul, trots smärre motgångar och mycket medlidande idag. Jag uppdaterar om det senare. Just nu sitter jag vid istinken, klockan är 17,40 och vi ska snart åka hem. Efter det hoppas jag att jag slutar, jag vill gärna träffa Elin och Linda idag. Annars regnar det idag. Och ryktet säger att denna "vintern" var det 50% mer regn än förra året. Klockrent. Fast, jag ska ju inte klaga, er vinter var där hemma var den kallaste på 25 år...

Annars fick jag möjligtvis se C;s bakhuvud i söndags. Det var trevligt.

Just nu ligger fokusen på röda mattan premiär och champagne och kallprat med Andreas Wilson. Söndag.


' life is wonderful




' who says I can't get stoned, who says I can't plan a trip to Japan alone?

Just nu sitter jag i solen, lyssnat på John Mayer, leter lägenhet i Uppsala och har en underbar helg framför mig. Jag älskar livet! Nu början min ångest över att åka hem komma... Varför lämna detta? Ush, jag har nog aldrig känt mig såhär tvetydig inför ett beslut någonsin i mitt liv. Det är verkligen så att jag inte kan välja. Hade jag inte haft en datum att åka hem, så vet jag inte hur jag hade lyckats fatta ett beslut.


' sleepy

Vädert är så underbart! Nu har vi kommit över gränsen till sommar, vilket betyder aldrig regn och sol varje dag. Så nice!
Det blev körning till Sacramento igår för att lämna tillbaka bilen, så klockan 9 lämnade vi mountain view, jag körde mustangen och vi var framme i Sacramento vid halv 12, så segt. Men jag fick sovmorgon idag, så jag har precis vaknat och sitter och äter frukost och kollar Heroes. Jag börjar jobba om ca 1 timme, så nu måste jag sätta igång med allt.




' cinco de mayo

Wow, denna veckan började fruktansvärt dåligt. Liten bakfylla, sega klasser, klagande värdpappa och jobbiga ungar som stod på schemat. Hade dock lite saker till min fördel - vädert här vänt till strålande sol och +25 och jag fick trevliga sms.
Men. Det var ändå sjukt tungt.

Nu är det onsdag och det har börjat vända. Idag har varit bra. Mötte upp Linda och Elin på starbucks där vi satt ute i solen i ett par timmar och pratade om Uppsala, kläder och alla spännande saker vi har framför oss. Skönt.

Denna veckan jobbar jag fram till ca 10 varje kväll, drygt. Det är för att mitt värdbarn, killen, har ett skolprojekt som ska vara inlämnat på måndag, och det är mitt ansvar. Jag kommer inte hem från isrinken och allt annat från ca 8, så det är bara att sätta sig och jobba med det efteråt.
Det är synd att det är denna veckan, för det finns något annat jag mycket hellre hade velat göra.

Antingen ikväll eller imorgon ska jag antagligen köra upp med min värdpappa till Sacramento och lämna en bil som han köpte som han vill lämna tillbaka.

Antagligen. Det är många antagligen när man är au pair.


' when u're doing karate

Gud vilken lyckad helg man kan få när man inte har några förväntningar!
Jag kom hem till Linda runt 7 i lördags, och vi var allmänt opeppade och sega. Efter långa diskussioner om vem som ska köra så säger jag: Nej, nu dricker alla lite vin så går vi till en närmre klubb istället så alla kan dansa, slappna av och ha kul.

Och så blev det! Vi bestämde oss för Swingin doors som har blivit vårt stammisställe när vi inte orkar dra till SF. (Ligger i San Mateo). Hur bra som helst. Och vi hade så kul. Helt sjukt vilket flyt vi hade. Behövde inte visa leg eftersom de kände igen de "tre svenska tjejorna", blev bjudna hit och dit och slutade på en trevlig efterfest. Toppen.
Vi träffade dessutom ett killgäng som bjöd oss på bbq fest dagen efter. Eftersom det var närmre 30 grader varmt tackade vi glatt ja.

Det var massa folk, iskall öl, potatissallad, beerpong och massa andra roliga saker. På kvällen drog vi oss till Frida som också hade lite grillparty. Riktigt kul helg, men var ordentligt trött på måndagen.

Men det var det värt!










' walpurgisnacht

Jaha, då har man avklarat den tråkigaste valborg i sitt liv dådå. Men så är det väl med svenska högtider när man bor utomlands?
Det var som sagt valborg igår, och jag jobbade till kl 8, och började 9 lördagmorgon (alltså i morse). Så inget party för min del. Jag, Linda och Elin träffades i Palo Alto och flummade runt lite, landade till slut på Starbucks. Denna Starbucks har magiska krafter, där smids alltid storslagna planer! Så vi hade såklart mysigt, bara ovanligt jämfört med folken hemma i Sverige.

Nu har jag nyss slutat jobba, jobbade mellan 9- halv 3 idag, var på en carwash vid isrinken, anordnad av mitt värdbarns iceskating lag. Mitt värdbarn kunde såklart inte vara där, så jag fick vara stand in. Mör i kroppen kan jag säga.
Men det var ändå trevligt att ha varit där. Solen har skinit på oss, det har varit över 20 grader och jag stod i flippflopp, slitna baggy jeans och ett linne. Hela grejen var bara så amerikansk, kul att ha varit med om det.

Nu har jag ätit lunch och kollat senaste Grey`s Anatomy, nu ska jag fixa mig sedan ta tåget till Linda för utgång i San Francisco tonight! (Det får bli valborgs firandet)


Back from carwash


RSS 2.0