Skype

Alltid lika kul att Skypa med sina föräldrar.
Pappa sitter och skrapar frenetiskt på datorskärmen innan han inser att pricken inte är en fläck, det är en finne i min panna.

Kul.


Bakisdag nr 1

Efter en helt underbar fredagskväll kommer en inte fullt lika underbar lördagsmorgon.
Vi vaknade vid 11, vrålhungriga eftersom det inte blev bakismat. (För de flesta av oss), haha puss Malin!
Vi begav oss till ett brunchställe för att äta, ja, den kanske största frukosten vi någonsin ätit. För min del blev det smoothie och avokado/bacon omelett. Underbart gott! Den sammanlagda notan för 4 bakfulla svenska tjejer blev 80 dollar... Sjukt? Ja.

Efter den frukosten, tro det eller ej, så åkte vi och köpte frozen yoghurt. Ush, vad vi mådde dåligt! Därefter begav sig Linda, Elin och Malin hemåt medan jag och Mikaela satte på en film och somnade hemma hos henne. Vaknade i kvav äcklig 30 gradersvärme runt 6 på kvällen, så då hoppade vi i poolen och badade oss fräscha och pigga.
Sedan åkte vi och köpte middag, och åt en riktigt god middag, med underbar dessert, och kollade på 17 again.

Perfekta bakisdagen!



Fredag - Stanford again

Så, karma is a bitch. Jag skrev att jag skulle lämna huset fredageftermiddag, så blev det inte riktigt. Några timmar efter inlägget frågar Dan mig om jag kan sitta barnvakt på kvällen till kl 10. Det är mitt jobb, vad ska jag säga?
Bara till att bita ihop.
22,o5 var jag utanför huset påväg till Mikaela där tjejerna väntade med en taxi som tog oss till Stanford university campus igen. Denna festen var riktigt sjuk. Det var en sorts insparksfest, festen som drar igång detta läsåret. Utomhusfest med över 100 personer, gratis öl och en grym DJ. När jag och tjejerna stod och dansade till Hotel room med en öl i handen kändes det verkligen som man levde.

Mikaela berättade att Gabriella i High school musical åker till Stanford i tredje filmen, och att de spelade in här. Känns lite konstigt att man bor 10 min ifrån ett av världens bästa college, och att man festar på campus på helgerna.
Har inte riktigt förstått det än.




Måndagmorgon

Idag är det måndag.
Och det har känns som måndagmorgon hela dagen.
Okej, kanske inte så illa.
Periodvis segt, periodvist okej.
Det är bara så himla surt att få en snäsig kommentar på slutet av en lång arbetsdag.
Och jag saknar att vara saknad.
Jag saknar.
Så det gör ont.
Är jag saknad?
Ursäkta att jag tycker synd om mig själv.


På tal om övervikt...

Petflaskan bredvid bilden är en 50 cl.
Mac and cheese, the cheesiest.




Taxi

Ibland glömmer man vart man lever och bor.
Min värdfamilj ska åka till en konståkningstävling till Utah i mitten av oktober. Jag ska inte med. Så de började prata om resan dit.
Förra gången vi åkte till flygplatsen (las vegas) kom en väldigt fin bil och hämtade oss. Det visade sig vara ett "lyxtaxi" bolag på något sätt. Stor fin mercedes med vita säten och tv i bilen hämtade oss och körde oss till flygplatsen.
Idag så mitt värdbarn: Jag hoppas inte att vi ska åka med den bilen vi hade sist, denna gången hoppas jag att du beställer limousinen som vanligt.
Pappan: Ja, alla limousiner var upptagna förra gången men jag ska fixa det denna gången.

Huh?


Advokat

Idag kom min värdmamma hem runt kl 9. Relativt tidigt för att vara henne.
Jag frågade: Hur var din dag?
Ja, jag kom till jobb sen kom min chef och sa att det var ett highprofile job på gång, och de ville ha mig som advokat. Så jag blev nerflugen till LA, representerade honom, sen flög dem mig tillbaka. Vi blev inte riktigt klara, de flyger nog ner mig imorgon också.
Jahaa.


BTW

Förresten, för ni som inte fattar btw (mamma) så är det 30 grader och sol. 24 september.
Jag kan inte sluta att njuta.
Och jag kan inte sluta vara skadeglad.


Världens bästa au pair

Nu är jag stolt över mig själv.
Min värdfamilj tycker att jag spenderar för lite tid med familjen när jag är ledig. Ja, detta är mitt jobb och när jag är ledig så sticker jag ut ur huset för att göra sakerna som jag faktiskt kom till USA för att göra. Min värdfamilj letade nog mer efter en familjemedlem.
Istället för att säga; Fuck off, this is my work and when I'm off I'm OFF, så log jag snällt och så att jag förstod. Så onsdagkväll spenderades med att göra chokladbollar med barnen och det blev en stor succé. Så det ska jag göra om. Även ikväll har jag varit hemma och umgåtts med familjen, gjorde smoothies och pratade husdjur. Helt ärligt så var jag hemma ikväll för att jag slutade halv 9 och var för trött för att göra något plus att Mikaela jobbade till strax efter 9.
Men det vet ju inte familjen.
Så imorgon, F R E D A G, lämnar jag huset och är åter tillbaka på söndag eftermiddag.


Safeway

Hm, det är inte så konstigt att många amerikanare är överviktiga... Här finns en matbutikskedja som heter Safeway, är i storlek med Ica maxi (lite mindre) fast de har varm mat som man plockar själv, salladsbar och alkohol. Det finns många av dem, så du bor i princip alltid nära. Jag har 1 minut från mitt hus.
Det är öppet 24-7.
Om du vill storhandla mat klockan 3 en söndagsmorgon- varsegod.
Det är ju underbart om man bestämmer en sen myskväll så kan man köra ner, välja en av de 30 smackerna Ben and Jerry's och hyra en film för 7 kr.
Eller om vinet tar slut på förfesten klockan 12.
Inte bra om man är på diet dock.

Deras radioreklam äger.
"Här på safeway kan du få precis vad du vill ha när du vill ha det. Nu har vi dessutom sänkt priset på produkterna som du behöver varje dag, såsom mjölk, bröd och glass."
HAHA, GLASS?
VARJE DAG VARA?
Skyll er själva.


Godis

Mikaela, du dödar mig.
Maria, du vet vad du ska ta med när du kommer! Du vet vad vi svenskar saknar i USA.



Svenska Hollywoodfruar

"Precis som många andra unga tjejer så började -blablabla- sitt liv i USA som au pair i tonåren)

Jag hoppas verkligen inte att jag slutar på samma sätt. Visst, häftigt att bo snyggt i LA, härligt att ha obegränsat med pengar men guuud vilka värderingar de har. Ibland verkar det som att dem har slutat tänka. Jag vill bli lika framgångs(?)rik som dem, men behålla min IQ nivå.
Det verkar som att detta programmet har slagit stort i Sverige? Jag och Mikaela har gjort det till en liten vana att träffas på måndagkväll och kolla på programmet och dricka chai. (Webb-tv is the shit)
Så så blev det även igår!


Stanford

Ännu en bra helg!
Fredagen spenderades hemma hos Mikaela, efter en runda på stan i Palo Alto, där vi skrämde livet ur varandra i en Halloweenbutik. (Ja, en butik bara för Halloween).
Det blev glass (jag ska sluta) och Mamma mia the movie.
I lördags fick jag äntligen sova ut! Familjen åkte iväg tidigt, så jag åt frukost och kollade film och tog det allmänt chill. Färgade även håret! På eftermiddagen blev det amerikansk college football igen, denna helgen hade vi fått gratisbiljetter av Mikaelas värdfamilj till Stanford matchen, 15 min från Mountain Vw, så det passade perfekt. Köpte picknick och stoora ölflaskor och satt i sommarsolen och hade det allmänt perfekt. På kvällen stack det svenska crewet (förutom Malin) vidare på collegefester, och efter en efterfest med guitar hero, så  klampade vi in hos Mikaela ca 5,oo.

Where is el camino?
       


Jobbig vecka

Ja, detta har varit en tuff vecka. Många meningsskiljaktigheter med familjen. Det är väldigt jobbigt att komma till en familj som har andra värderingar än en själv. Ibland vill man bara skrika och åka hem och krama mamma och pappa. Men det är då det gäller att bita ihop och ge sig fan på att klara detta. Och det har jag gjort.
Men.
För där finns ett men.
Åker jag för att "klara av" ett år? Nej.
Jag åkte för att ha ett roligt sabbatsår. Ett roligt och underbart år mellan när jag gymnasie och högskola. En paus.
Ibland funderar jag på om detta året ska fyllas med andra saker än ett au pair jobb. Jag har kommit fram till att jag nog inte är den rätta för detta sorts jobb. Men familjen är nöjd med mig, så det är ju bra. Det är nog jag som inte är riktigt nöjd.
Helgerna är toppen - jag önskar att vardagarna liknande dem lite mer.
Jag önskar att jag kunde ligga på en strand med en drink i handen - det hade varit ett bra sabbatsår. Jag funderade på många olika saker att göra detta året, au pair, backpacka, bartender, hänga med Nicole i Brasilien.
Detta är utan tvekan det mest lärorika alternativet. Jag har snart varit här i två månader och jag har redan lärt mig så mycket. Jag har lärt mig mycket engelska, jag har lärt mig att inte vara rädd för att fråga om saker, jag har lärt mig tackla svårigheter, jag har lärt mig vara ensam och jag har lärt mig att överleva i ett främmande land utan Mamma och Pappa.
Jag har lärt mig vara ansvarsfull.
Men,
Ibland önskar jag att jag kunde vara ung och dum.
Ansvarslös och full.
Jag har möjligheten.
?

Isrinken igen

Jobbar = Idol på laptopen och en iskall vitaminvatten.
Det är fredag idag och det är nice!!



Tack

Hm...När vi ändå är så sentimentala kan vi ju tacka Mikaela också.
Japp, vi har i alla fall varandra.
Och jag tycker inte att det är så illa!
Puss!


Längtan

Dig med Natha såklart!
Tack Nicole, för att jag kan prata ut.


Längtan

Fan asså, idag saknar jag er så att det gör ont på riktigt.



Panikångest

AH, just nu är jag arg, ledsen och har hemlängtan. Vill bara booort. Ibland suger au-pair jobbet riktigt mycket. Nej, inget speciellt har hänt, jag känner bara BLÄ just nu.
Förklarar sen eller imorgon, nu orkar jag faktiskt inte.


Skype med Mamma

Jag: Mamma, jag har gått upp lite i vikt...
Mamma: Ingen fara, ät mindre och träna mer så ska det nog lösa sig.
Jag: Jaa...

Två minuter senare;
Jag
: Ja, jag har verkligen kul, man hittar på saker varje dag efter jobb, och det är skit kul, även om det bara är att man tar en kopp kaffe på Starbucks.
Mamma: Du dricker inte många kaffelatte va?? Jag har läst att om man dricker en latte om dagen så går man upp 5 kg om året.
Jag: Mamma, jag har gått upp 5 kg på 6 veckor.


Isrinken

Ja, vad ska man annars göra när man är uttråkad?



Idag vägde jag mig

Jag har i princip gått upp 1 kg i veckan sedan jag kom hit. Om jag fortsätter såhär betyder det att jag kommer att väga 52 kg extra när jag kommer hem.

Smått oroväckande.


This is the place

Det är här jag hänger om dagarna. I en kall ishall. När det är 28 grader och sol utanför. De har trådlöst internet i alla fall.




Sommar

Sommaren är fortfarande här. Idag är det 28 grader och klarblå himmel. Nästan oförståligt.




Frukost och festival

Söndagen blev en riktig bakisdag, killarna bjöd oss på frukost på världens godaste frukostbuffé-restaurang, de hade ALLT. Åt våfflor med värska blåbär, och en tonfiskmacka. Mums! Fanns även pizza, glass och läsk med det hoppade jag med gott samvete över. Därefter begav vi oss till fedex för att klippa och klistra. Tålamodsprövande på hög nivå. 
När jag hoppade av tåget hemma i Mountain View så märkte jag att det var en stor festival. Synd att jag inte visste det innan, då hade man kunnat njuta av det lite mer. Nu blev det bara en promenad genom med en stor mocha frappuccino från Starbucks.
Deckade tidigt på söndagkväll efter lite skypande och facebookchattande, hihi.



Collage & American football

Hey, you look kind'a cute,
I lördags satt jag på caltrainet 10,15 på morgonen för att åka till Berkley och fira Elins födelsedag! Vi mötte upp Wade och Nahn som är några killar som Elin och Linda känner, och vi hängde i deras collagelägenhet och drack lite öl. Därefter gick vi ner till football matchen som vi hade köpt biljetter till. Matchen började halv 3, och på vägen dit var det en massa collage frat houses som redan hade fester. Tonight's gonna be a good night!
Jag blev positivt överraskad av matchen, den var mycket större än vad jag först tänkte mig när jag hörde att två collagelag skulle spela. Hur mycket folk som helst och en väldigt stor arena. Det var precis som i filmer! Cheerleaders, öl, nachos kastandes, galna utklädda folk, och snygga football players! Haha, jag och Elin stod och hängde med ett gäng 10-åringar vid spelaringången för att spana. Vilka biffar!
Vårt lag, California Bears, vann stort, så det var hög stämning.
Efter matchen åt vi middag på en god indisk restaurang, sen var det tillbaka till lägenheten för att fortsätta festandet. Efter ett par timmar i lägenheten stack vi vidare ut för att hitta en rolig collagefest, och om vi gjorde!
Stötte även ihop med ett gäng killar som hade spelat macthen tidigare, vilket var kul!

(tryck på bilderna)
     



Stressad

Ja, jag är stressad. Jag vet inte om jag är stressad som person eller vad det är, men jag känner ständig press haha. Just nu är det faktiskt mycket att göra, så det är kanske därför bloggen inte är så fokuserad som den kan vara. Jag har varit här i över 6 veckor nu, men jag håller fortfarande på att anpassa mig. Saker är fortfarande nya, och jag försöker hela tiden komma in i det. Plus att jag har tusen saker som väntar på mig.

  • Jag måste anmäla mig till en skola här, kurserna sätter igång nu och jag måste bestämma för vad, vart, när och hur jag ska plugga.
  • Jag har fortfarande inte fixat min au pair klubb. (Rabatter och liknande)
  • Jag måste förbättra mitt engangemang i Idékoll. Förlåt att jag är totally off!
  • Jag måste kopiera mitt visum och skicka in till ambassaden så jag kan resa utanför landet detta året, vilket är en stor chans till att jag kommer att göra. Berättar mer sen!
  • Köpa en massa saker för att kunna fungera här, som mer kläder (har typ tre outfits), pincett (har klarat mig i 6 veckor utan en pincett, guud.)
  • Plugga till körkortet här
  • Boka tid till körkortet

Så, nu ska jag kolla på kurser och ha bestämt mig inom den närmsta timmen.


Soccer och mer Idol

Fredagen var en ännu en lång arbetsdag för mig. Slutade klockan 8, efter att jag hade suttit och kollat på Angelas fotbollsträning i 1,5 timme. Nu har jag läst ut alla Stieg Larsson böcker. På 6 veckor. Där ser vi min huvudsyssla när barnen har aktiviteter. Det var i alla fall fint väder (som vanligt), så det var helt okej att sitta i gräset med en bok. När träningen var slut så började det skymma, och himlen fick en sådan vacker färg som den får efter en riktigt bra dag.
När jag slutade åkte jag hem till Mikaela för att hålla henne sällskap när hon jobbade, och därefter satt vi och kollade Idol på webbtv. Man kände sig nästan hemma faktiskt!




Nine eleven

Hur var det då att vara i USA när det är 9/11? Märktes ingen större skillnad faktiskt. Blev förvånad, trodde att det skulle vara större här. I och för sig så kan man ju inte direkt påstå att jag är väldigt insatt, jag kollar knappt tv, läser inga tidningar, radiokanalen står på party...
Halvflagg var det som märktes tydligast här.
Kan ni förstå att det är 8 år sedan?


Räddaren i nöden

Tack Nicole, för att du finns på samma sida av Atlanten! Bara att höra din röst betyder mer än vad du tror.
Jag hörde att hela gänget hade varit ute och festat. Jag saknar er. Jag saknar till och med att behöva ta mig till näset, haha!


Regn

Guud, nu är det jobbigt. Jag har inte varit ledsen eller haft hemlängtan på två veckor, senast igår sa jag att jag älskar det här stället. Älskar.
Men nu är det jobbigt. Idag regnar det, första dagen med regn sedan jag kom hit. Det är mörkt och det känns som att hösten är påväg. (Trots att det är 25 grader).
Så nu känner jag mig ensam.
Alex skrev en kärleksförklaring till älskade lilla Natha som fyller år idag, och jag önskar att jag kunde vara där med dem och ta del av allt. Det känns jobbigt att vara så nära, men ändå så långt borta. Glöm inte bort mig!
Jag är bakfull och ska lägga mig i soffan med mina rosa filtar och en bra film, lite tända ljus kanske och bara lyssna på regnet. Jag önskar att jag hade någon här med mig. Min mamma som kliar mig håret, pappa som drar roliga skämt, alex som alltid har godis, natha som alltid är lika underhållande, emelie med de bästa snacksen, Johanna med petit eller en av tjejerna härifrån som jag kan prata om allt med. Problemet är att jag har mitt sovrum vägg i vägg med barnens, så jag kan inte bjuda hit någon vid denna tiden. Och ni andra är på andra sidan jorden. 
Men det är väldigt lärorikt och stärkande att vara ensam, jag har redan märkt stor skillnad.
Jag hade möjlighet till restaurangbesök och promenad med tjejerna idag, men jag är tyvärr så trött att jag ser i kors.
Jag är så glad att jag har träffat så underbara tjejer här. Annars hade det inte gått!

Tack måsen, tack för att du lusläser bloggen och för ditt underbara mejl!





Idol och jamba juice

Sitter med min underbara peach perfection jamba juice till frukost och väntar på att mamma ska logga in på skype så att vi kan prata lite.
Sitter och kollar svenska Idol på webb tv så länge, gud vad kul det är! Detta avsnittet är från Malmö, jag blev så himla glad när de filmade staden - Gustav ad torg, folkets park... Jag saknar min hemstad!!




Favoritlåten just nu!

På tal om musik, här är min absoluta favoritlåt just nu <3




Radio

Förresten - klaga inte på att radiokanalerna hemma är tjatiga! Här finns två kanaler som jag verkligen gillar (av dem som jag har hittat), en med 80-tals musik och en med de senaste partylåtarna. Det blir dock mest av den sistnämnda kanalen som spelas i bilen. Jag lovar- de har max 15 låtar som de spelar om och om igen. Eftersom min huvuduppgift med barnen är att skjutsa dem överallt så blir det rätt tjatigt. Till och med barnen klagar på att låtarna är uttjatade, men det är väl bara bra, birthday sex kanske inte är den bästa låten för en 7-åring att digga till?


Dansa!

Dessa låtarna får mig att vilja gå ut och dansa med mina tjejer, nu nu nu!



Michael Kors

Kyss mig Michael,


Måndag - Labor Day

I måndags så var det Labor Day- det är en helgdag här i USA som betyder att alla arbetare är lediga. Och eftersom jag är en arbetare hade jag ledigt, wihu! Det är en shoppingdag, många affärer har rea så jag och Mikaela begav oss ut för att shoppa. Tänkte ta det lite lugnt eftersom jag tidigare i helgen hade gått som en galning, och var ganska mör. Men icke, vi kom inte hem fråns vid 8 ändå. Så en heldag med shopping. Men jag klagar inte, jag fyndade. Köpte ett par Michael Kors skor, en av mina favorit designer helt klart. Köpte lite smink på Sephora också.
Stanford Mall är att rekommendera för er som bor omkring området, världens finaste utomhusmall. Där gick jag och Mikaela och njöt av 30 graders värme den 7 september.

         
Bilen                            Lösvikts Lego                    Stanford Mall

Söndag, Great America

I söndags vaknade jag tidigt hemma hos Mikaela, vi var så taggade på Great America! Tyvärr led jag av världens huvudvärk, kan bero på att jag sov ca 4 timmar två nätter i rad och dessutom sov borta? Så fort jag satte foten inne på Great America så släppte det dock! Guuud, vad roligt vi hade det. Tänk dig Tivoli i Köpenhamn fast större och galnare. Vi var där från 12,oo-22,oo och åkte konstant. Vid ett tillfälle sprang vi dessutom mellan karusellerna. Barn? Ja.
Mikaela och Malin vågade sig upp i något som liknande bungy jump, nej tack för mig. Jag agerar mesen som står och håller väskor. Men i detta fallet var det helt okej. När jag blev släppt vid huset var jag nog den tröttaste versionen av mig som någonsin finns. Två dagar av konstant rörelse, och ingen sömn på det. Somnade direkt när jag kom hem och vaknade 12 timmar senare. Välbehövligt!
Vilken dag- tack tjejer!








Lördag

På lördagen vaknade jag tidigt, med ett aningen tungt huvud. Medan de andra tjejerna låg kvar och chillade vid poolen hela dagen så åkte jag in till San Francisco för att träffa Madde, en kompis som jag träffade under tiden på Au pair skolan i NY. Hennes värdfamilj var på semester här så vi bestämde att träffas. Är så stolt över mig själv när jag lyckas ta mig fram i en storstad i ett annat land all by myself. Cirka två tåg och tre spårvagnar senare mötte jag upp Madde vid pier 39. Jag har verkligen börjat älska San Francisco. Det var väldigt fint väder, över 25 grader och strålande sol. Det är lite ovanligt, eftersom det brukar vara så mycket kallare i San Francisco.
Vi hade i alla fall en helt underbar dag, fylld av turism och även en del shopping. Vi käkade lunch på pier 39, sedan åkte vi genom hela staden till golden gate bron och sedan genom china town för en tur till shoppingdistriktet. Vi åt en underbar fika på The cheescake factory. Golden gate bron var något av det häftigaste som jag har sett. Det är en speciell känsla att vara på ett ställe som är så känt. Man har sett det på bild och tv så många gånger att det nästan känns som på låtsas. Dessutom var dimman helt galen! Klar blå himmel mitt i staden, och sedan är det en galen dimma precis kring bron. Ett av mysterierna!
På kvällen tog jag tåget hem från SF till Mikaela, eftersom hon också var ensam hemma denna helgen. Hon och Malin mötte snällt upp mig vid stationen i Menlo Park, och sedan åt vi middag på världens godaste kina restaurang! Jag var dock så trött att jag inte kunde känna något. Kände mig nästan död haha. En festkväll och sedan en hel dag i SF är rätt påfrestande faktiskt. Vi köpte Ben & Jerry's, älskar deras amerikanska smaker btw, och kollade film. Idag åt jag sweet ice cream with almondy cake and marzipan. Mission to Marzipan heter den. Pappa- du hade älskar den.
Efter en del prat somnade vi runt 3, mätta och nöjda.

(Tryck på bilderna)

        


Fredag

I fredags jobbade jag lääänge, längre än vad man egentligen får. 11,5 timmar. Och ja mamma, händer det igen ska jag säga ifrån.
Så att hitta på något på kvällen var ju ett måste. Så jag Mikaela och Steffi (Mikaelas söta vän från Mexico), begav oss till staden Orinda där Malin hade huset för sig själv. Riktigt fin stad, och riktigt fint hus. Ligger uppe i bergen så det var väldigt vackert. En liten speciell bilfärd dit dock! Vi blev hämtade på tågstationen men vi var en för mycket i bilen, så vi försökte trycka ner mexicanaren i bakluckan, hahah stackars Steffi. Det funkade inte så vi fick klämma in oss, och avgasröret skrapade i marken hela vägen. Gud. Det cirkulerar en video på detta, lägger upp när jag får tag i den. 
När vi kom fram bjöds det på tacos och vin. Och jag behövde vin! Därefter var det Tequila shoots. Kan det bli bättre? 4 av mina avsoluta favoritsaker på en och samma kväll- trevligt sällskap, tacos, vin och tequila. En lyckad fredag med andra ord!
Kvällen slutade med att vi lekte lekar, klistade papperslappar på huvudet, pratade spökhistorier ute vid poolen och bråkade om vilken film vi skulle se.
Somnade vid kl 4 i en våningssäng.
    




Torsdag

I torsdags så jobbade jag hela dagen och på kvällen så träffade jag Mikaela för att åka till ett cafe som heter Café Borrone, som ligger i Menlo Park. Det är "tradition" att au-pairer träffas där varje torsdag så jag åkte dit för att se om det var några au pairer. Snacka om att bli överraskad! Sammanlagt var vi drygt 30 au pairer på caféet, snacka om invation. Det var jättekul att träffa så många au pairer i området, och de var från olika delar av världen. (Flest från Tyskland dock, inte förvånande alls)
Väldigt mysig kväll!


Många au pairer!


Helgen

Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna skriva ner allt jag har gjort denna helgen! Guud, jag har nog aldrig varit så aktiv och sömnlös i hela mitt liv.

Jag ska försöka att sammanfatta, önska att jag hade fler bilder, men dem får jag nog tag på i efterhand.


Kommentarer

Tack för alla fina kommentarer och mejl jag får!
Fortsätt med det. Är så kul att höra ifrån er där hemma. Skicka iväg ett mejl och berätta vad ni gör, hur vädert är- ja, de självklara sakerna som jag missar här borta.

Tack för allt stöd!


Mitt hus

Okej, här får ni en liten rundvandring av mitt nya tillfälle place to live! Jag vet att jag är dålig på att filma, men det enda sättet att lära sig är att öva... Right?





Kiss me through the phone

Baby you know that I miss you
I wanna get with you tonight but I cannot
And that's the issue
Girl you know I miss you
But I can't right now so baby kiss me thru the phone
I'll see you later on..
Kiss me thru the phone
See you when I get home







Hemlängtan

Jag har skrivit mycket om vad jag har gjort, men jag har inte skrivit lika mycket om vad jag har känt. Idag har jag varit här en månad och det har nog varit den jobbigaste månaden i mitt liv. I början när jag kom hit hade jag enormt mycket hemlängtan, de första dagarna var det med familjen och efter ett tag började min längtan efter mina vänner också att komma. Det var väldigt jobbigt att komma hit, min värdfamilj är så olik min riktiga familj så jag jämförde allt, och jag önskade bara att jag kunde vara hemma i Sverige med de människorna som jag trivs med.
Det var väldigt jobbigt för mig att komma till en barnfamilj, för det fick mig att inse att min familj där hemma inte är en barnfamilj längre, jag och min bror börjar bli vuxna. Det var jobbigt att se min värdpappa skoja och brottas med barnen, för det var så vi också hade det för flera år sedan. Jag har haft så roligt med min familj, jag har kunnat skratta så jag grät, vi har haft det så underbart när vi har varit iväg på semestrar, och jag vill inte att det någonsin ska försvinna. Jag tyckte att det kändes väldigt onödigt att vara borta från min familj för att leva hos någon främmande.
Efter ett tag så började jag sakna mina vänner. Jag hade det trevligt här, men med mina kompisar hemma har jag det riktigt roligt. Även om vi bara satt hemma och kollade film så hade vi kul, för vi känner varandra så bra och har alltid en massa skvaller. De ska iväg på äventyr detta året, jag borde kanske åka med dem? Jag kände mig så fruktansvärt ensam här- ingen som kände mig, och jag känner igen. Jag började tvivla på om detta verkligen är rätt. Ska jag vara borta ett år när jag inte mår bra och inte har kul? När jag kan vara med mina nära och kära och ha det riktigt bra? Detta är en frivillig resa, och jag bestämde mig för att göra detta för att utvecklas, lära mig saker men framförallt att ha kul. Att ha ett roligt år när jag tar en paus från skolan. Är detta då rätt? Mitt år när jag fyller 20, när jag tar min paus från skolan, är detta det bästa alternativet för mig?
Jag hade massa tvivel och det var väldigt påfrestande. Jag är på ett nytt ställe med en massa nya saker som jag inte förstår och jag kan inte förklara mig på svenska eller be om hjälp. De förstår inte vad jag menar eftersom många av sakerna är självklara för dem. 
Det är svårare än vad man tror. Jag hittar ingenstans, jag vet inte hur någonting fungerar. ALLT är nytt, ingenting är bekant med detta stället. Jag kan inte ringa till mina kompisar eller min familj, vi pratar när vi har turen att vara inloggade på Skype eller msn samtidigt.
Jag har gått runt som ett känslovrak, kunnat bryta ut i skrik eller gråt när som helst.

Jag pratade med Mamma och Pappa och jag har beslutat att sluta tycka synd om mig själv och ta denna chansen. Mikaela rådde mig också till att sluta fokusera på hemlängtan, och att sluta prata om det. Det är dags att ge det en ärlig chans. Nu har jag haft en månad med hemlängtan och depp, men nu ska jag rycka upp mig och starta mitt år här.

För jag bor faktiskt i Kalifornien, strax utanför San Francisco.
Hur illa är det?


September

Redan september, och imorgon har jag varit här en månad. Gud vad tiden går snabbt.
Veckan har börjar bra, det går bra här på jobbet och jag har börjat komma tillrätta. Var en massa saker att fixa när jag kom hit, men kaoset är förvirrningen börjar lägga sig så smått... Fick hem mitt social security nummer, så snart kan jag boka tid för teoriprov och uppkörning. Ah, jag vill inte gå igenom det igen haha.
I måndagskväll var det en mysig fika i cuesta park, och igårkväll var jag och Mikaela på en japansk restaurang i Menlo Park, där man grillar sin mat i mitten av bordet. Riktigt coolt, och mysigt. Som fondue fast grill och det tar inte lika lång tid. Två andra au pairer som Mikaela också känner kom dit, så det var kul att träffa dem!




Santa Cruz beach & Valkyria

Äntligen fick jag komma till stranden! Jag trodde att Kalifornien kryllade av stränder, men så är det inte här uppe i norr. Tog ca 40 min att köra dit, men det är väl helt okej. Det är verkligen en fin väg att köra, man kör över bergen och det är ett otriligt landskap. Hade trevligt sällskap också. Och såg en väääldigt stor bil. Jag och Johanna åkte dit och njöt verkligen av värmen. Santa Cruz beach bordwalk är verkligen bra, de har ett litet tivoli på stranden också. Tyvärr blev det inga karuseller denna gången!
Jag struntade i att smörja in mig och att ligga i 30 graders värme i flera timmar ger resultat... Särskilt när man är helt inne i en bok och bara ligger på mage. Har nog just nu en av världens fulaste brännor.
På kvällen kom Kajsa också förbi och vi hyrde film och hade en riktig myskväll. Såg Valkyria med Tom Cruise, den var bra men lite speciell. Svårt att hänga med i engelskan ibland, får kanske ta och se den en gång till någon gång. Kostar ju 1 dollar att hyra film (7 kr), så det är inte så farligt, haha!

(Ni vet redan att ni ska trycka på bilderna, right?)
        


Big Chicken Dinner

I lördags var det dags för den årliga "Big chicken dinner". (Nästan) Hela släkten kommer hit och äter kyckling. Det är allt från friterad kyckling till grillade kycklingvingar. Det var så mycket mat! Och lika mycket efterrätt... Märks att man är i USA. Men hela lördagen fokuserade på detta, på förmiddagen städade jag badrummet, mitt rum, barnens rum och tvättade mina kläder. På eftermiddagen började middagen och den höll på långt in på kvällen. Men det var kul att träffa de flesta i släkten, det var ca 40 personer här. Några kusiner är ett par år yngre än mig, så det var kul att prata med dem. En av dem har egen häst, så jag kanske ska hänga med henne till stallet och rida någon dag.

En trevlig dag helt enkelt.

  


40 grader och fotboll

I fredags var det fotboll hela eftermiddagen lång. Först 1,5 timme med David, sedan 1,5 timme med Angela. Det var dessutom 40 grader varmt! 40! Ibland säger man att det känns som 40 grader, men termometern i bilen visade 40-41. Men svensk som jag är sätter jag mig på en filt på gräsmatan ute i solen medan de andra mammorna/papporna letade skugga. Där satt jag i tre timmar och njöt av cola zero och flickan som lekte med elden. Ibland är jobbet skönt.


   

RSS 2.0