Julafton & Julmat

Så, min Christmas Eve var ju rätt annorlunda än vad den brukar vara, både positivt och negativt. Jag började som sagt jobba kvart över 6 på morgonen, så då var jag trött, arg och hade massa hemlängtan. Men därefter blev det mycket bättre. Jag åkte och fixade den sista julklappsshoppingen, sen åkte jag hem till Linda och Elin. Vi följde med Lindas familj till en kyrka och kollade på ett julspel. Det var helt okej... Det var mysigt i alla fall. Man fick lite julstämning, som det förövrigt har varit väldigt lite av här. Beror nog på vädert och avsaknad av julstakar.
I alla fall, vi åkte hem till Elin och lagade vår egen lilla julmiddag. Så himla gott! Därefter gjorde vi eggnog och öppna våra presenter som låg under vår lilla minigran. Fick ett doftljus och en ögonskugga från I.D. Tack!
Sedan åt vi pepparkakor, ballerina och daim och kollade på Harry Potter.
Sjukt mysigt, tack tjejer!

Det är verkligen en speciell känsla att fira Jul ensam... Jag fick verkligen mycket nu energi till att stanna här, för man känner sig så vuxen på något sätt. Laga sin egen julmiddag och fixa allting själv. Man känner sig så självständig och det är verkligen kul!
Det var som Elin sa, vi flyttade hemifrån när vi var 19. Dessutom till ett annat land. Visst, vi bor hemma hos en familj, men samtidigt har vi mer ansvar på andra områden. Vi tar hand om 2-3 barn också. Inte bara oss själva.

Här kommer lite bilder!

       


Julpynt & Sånt

Hej, här kommer en liten snabb film på julpyntet på gatan. Ska försöka hitta lite bilder på hur det ser ut inne i San Francisco också.




Tjejmiddag & Present

I tisdags hade jag en liten jultjejmiddag här hemma i huset. Hur mysigt som helst, vi drack glögg och åt massa kakor. Kul att samla lite svenska tjejer haha. Tack för ni kom!

Fick även ett paket från Mamma, Pappa och Henrik i veckan. Massa svensk godis och choklad! Var ett jättefint kort också. Tack! Blev jätteglad.

I onsdags jobbade jag hela kvällen, så jag gjorde egna köttbullar från scratch! Är så stolt över mig själv, har aldrig gjort det förr. Och de var uppskattade, särskilt igår på julafton av Linda och Elin!


Paket från Mamma, Pappa och Henrik


Tjejerna


God Jul & Jobb

God Jul alla där hemma i Sverige, och här i USA för den delen också!
Trots att det inte är jul här än.
Idag är det ju den 24 december vilket är min absoluta favoritdag på året! Känns så konstigt att amerikanarna firar imorgon, det är ingen julkänsla alls idag haha. Det är precis som en vanlig dag.

Mina värdbarn var dock väldigt gulliga i morse, de gav mig en julklapp för att de visste att det var min jul. Så jag fick filmen the holiday.

Just nu är klockan o8,3o här i USA och jag sitter vid isrinken... Det var upp o6,15 för att börja jobba. Tungt, men så är det. Nästa jul är jag hemma.
o8,30 innebär att det är 17,3o hemma i Sverige. Så nu sitter de flesta vid julbordet, äter god mat, umgås med folk de älskar och väntar spänt på tomten.

Mina tankar är hos er!

(ett inlägg med alla fina julpyntade hus och liknande kommer)


Julstämning & Helg

Gud vad dålig uppdatering av mig. Förlåt.
Beror på att jag har haft en jobbig helg och en jobbig vecka. Det är jobbigt att vara borta från sin familj runt julen, särskilt när det är snö och mysigt hemma i Sverige.

Förra veckan flöt på bra. På onsdagen åkte jag och träffade Elin och Linda i Burlingame, vi satte oss på en pub och drack ett glas vin. Underbart! Elin hade även en kompis över från Sverige, så det var kul att träffa henne.
Torsdagen blev det fika med Frida, Mikaela och Sara. Gjorde upp lite planer för helgen. Tyvärr blev det ändrade planer haha.
På fredagen träffade jag Thomas och vi gick på en fest.. Det var trevligt. På lördagen åkte jag in till stan med Linda och Elin, Elin jobbade kväll och jag och Linda hade planerat att gå ut på klubb med Frida och dem. Tyvärr blev det inte så eftersom Linda var low on cash och jag var ordentligt bakis.
På kvällen träffade jag Elins kompis Chris för första gången, han bjöd med oss på fest hos sin killkompis Casey i Hillsbrough. Huset var SJUKT. Så jävla fint och stort. Massa trevliga folk. Synd att jag var så bakis så att jag inte kunde njuta av det haha, satt mest i en hörna tyst.

Söndagen gjorde vi ingenting i princip. Lite julshopping och så. På kvällen träffade jag Thomas snabbt.

Berätta jag om lucia förra helgen? Det var i alla fall jättemysigt. Jag åkte hem till Linda och Elin så sjöng vi luciasånger för deras värdfamiljer och åt lussebullar och drack glögg. Kul att dela med sig av våra traditioner!

Denna veckan är barnen lediga från skolan så jag har ett litet annorlunda schema. Skönt med variation faktiskt. Och det innebär sovmorgon för mig! Igår åkte vi till en park och cyklade, jättemysigt. Och imorse bakade vi till min lilla get-together som jag ska ha ikväll med tjejerna.

Njut av snön där hemma!


Före & Efter

Hej, här kommer lite bilder och så på mitt rum, inget jätteroligt men så är det!

 
Före                                              Efter!




Tisdag & Gossip Girl

Hejhej, idag är det tisdag och jag har inte så mycket mer att säga. Uppdaterar mest för sakens skull. Måndag och tisdag har rullat på som vanligt, jag har dock fått göra saker som jag aldrig har gjort förr och som jag heller aldrig har velat göra. (Rensa badrumsvasken på hår och liknande). Men så är det att flytta hemifrån antar jag. (Utan pojkvän)

Nu ska jag dricka en kopp te och kolla på Gossip Girl innan jag går till sängs.
Har hört att det snöar i Malmö. NJUT. Vill också ha en vit jul. Men en vit nyår kommer det nog bli! Och nej, inte vit som i ingen alkohol, utan vit som i snö.



Seg Helg & Julmiddag

Ännu en seg helg... Jag behöver en riktig lång galen partyhelg snart. För mycket jul, thanklsgiving och familjemiddagar. Längtar till julen är över. Första gången jag känner så i hela mitt liv.

I veckan så föreslog min värdpappa att jag åkte iväg med barnen till ett shoppingcentra för att hälsa på jultomten och köpa julklappar till deras mamma och pappa. Vi planerade att göra det på fredag eftermiddag eftersom barnen inte hade några aktiviteter. I torsdags gick min bil i sönder så jag kunde inte komma någonstans på kvällen, så jag träffade bara Linda och Elin EN GÅNG förra veckan. Jag är van att träffa vänner minst en gång om dagen.
På fredagen när vi skulle åka till shoppingcentrat så sa min värdpappa att min bil var lagad och att vi var tvugna att hämta den. Vi kom inte hem fråns vid 5, och då hade jag jobbat 9 timmar den dagen, 48 på hela veckan. (Vi får jobba max 10 timmar per dag, max 45 timmar i veckan. Alla får samma lön och den är baserad på det, även om man jobbar mindre).
Och då ville de att jag skulle åka iväg med barnen och shoppa. Jag sa att jag faktiskt hade gjort planer för kvällen, jag måste stå på mig själv. Dessutom hade familjen en julmiddag dagen efter (igår) som jag lovade att jag skulle gå på. Så jag var TVUNGEN att träffa vänner, annars skulle jag dött.

Så jag åkte in till SF och åt middag på restaurang med Linda, Anna och Laura. Jättetrevligt!

Igår (lördag) var det som sagt julmiddag här hemma, så jag städade på morgonen och var med på eftermiddagen och hela kvällen. Det var okej, saknar min egen familj och det fanns andra saker jag hellre gjorde. Samtidigt är det kul att spendera tid med familjen och uppleva de amerikanska (och kristna) traditionerna. De läste ur bibeln och hade teater om när Jesus föddes.

Efter middagen sa så föräldrarna att jag kunde åka och shoppa med barnen på söndagen, idag alltså. Eftersom jag redan hade sagt nej en gång kunde jag inte säga nej igen... Och barnen ville verkligen. Så det var bara att le och säga: Självklart.

Så imorse åkte vi klockan 10 mot ett shoppingmall. Det var faktiskt kul, barnen var jätteglada och vi åt lunch och glass, och hittade massor av julklappar. De fick ta bilder med tomten också.
Så jag har ingenting emot att göra något med barnen på fritiden då och då eftersom man måste faktiskt ge och ta. Vi kom hem ca halv 3. Då hade jag bestämt att åka hem till Elin för att hitta på något med henne och Linda, eftersom jag inte har varit "fri" från familjen en enda dag denna veckan. När jag kommer hem frågar jag om jag kan ta bilen (av artighet eftersom den är "min").
Då säger min värdpappa: Jag behöver faktiskt den nu i eftermiddag för jag ska åka och köpa gran och julblommor. Okej, det är väl inga problem, jag kan faktiskt inte begära att jag ska ha bilen. Men saker är den att min värdmamma är på jobb så jag måste ju passa barnen under tiden han är borta... Jag bara ja, men jag hade gjort planer... Så säger han: Jag skyndar mig, jag är nog hemma om 1-1,5 timme.

Kul..?

Så nu sitter jag här och väntar... Ska väl spela lite spel med barnen.


Julmys & Ikea

Igår hade jag hur mysigt som helst här borta i USA. Jag kollade först på det dagliga avsnittet av Greveholm, därefter så satte jag på svensk julmusik och julpysslade lite. Vad jag pysslade med säger jag inte!
På helt perfekt timing så får jag även ett brev av min farmor och farfar, första julkortet som når hit! Så glad jag blev. Det var jättefint, med en jättefin text. Saknar er så mycket!
Idag möttes jag, Linda och Elin på Ikea för att köpa lite julklappar. Jag köpte en flaska glögg och en aladdinchokladask till mina värdföräldrar. Det räcker väl?
Jag var så duktig, jag stod med ett paket dammsugare i handen, men jag la snällt undan dem innan jag betalade.
Jag fick däremot med mig tre jättefina doftljus, ett rosa, ett vitt och ett rött. Köpte även en klädstång, så jag har någonstans att hänga alla mina jackor och klänningar. Nu ska jag bara lyckas bygga ihop den själv...
Var finns pappa när man behöver honom?
Andra sidan jorden, haha.



Helgerna & Bilder

Okej, så förra helgen såg ut såhär.

På fredagen var vi på fest i Burlingame, där Linda och Elin bor. Vi blev positivt överraskade när vi kom till festen, massa roligt folk och bra musik. Vi var där hela natten lång och spelade Beer Pong och dansade.

På lördagen sov vi länge, sedan åkte vi ut till Vista Point, en utkiksplats i närheten av där Linda och Elin bor. Jätte fint och mysigt! Vi hade picknick i solen och gick en promenad.
På kvällen var Elin tvungen att jobba, men Linda hade huset för sig själv så två amerikanska killkompisar kom över för att dricka vin, spela nintendo wi och UNO! Jag blev kallad Unonazisten. Bara för att jag var den enda som kunde reglerna och jag är något av en tävlingsmänniska... Jag och familjen spelar ju alltid Uno, och i vår familj finns det inget annat alternativ än att vinna!

På söndagen åkte vi till Stanford och hade en lång fika på Starbucks och sedan åkte vi hem till Linda för att äta på restaurang och se film. Mys!

Denna helgen var som sagt lugn eftersom jag var sjuk i veckan.
I fredags var jag, Linda och Elin på Cheesecake factory, favoritrestaurangen, och därefter åkte jag hem och kollade på Män som hatar kvinnor som mamma så snällt hade skickat! Tack! Älskade filmen. Riktigt bra.

På lördagen var det Stanford igen, denna gången gjorde jag mer än fikade på Starbucks haha. Jag, Frida och Mikaela åkte dit (en "ny" Mikaela haha). Jag hittade världens bästa butik, det är en affär med bara I.Ds smink. Alltså de som har de kända pudert. Det blev en mineral ögonskugga och en borste till det! Mycket billigare än i Sverige, och mycket större utbud.
På kvällen blev det bara att stanna hemma. ALLA mina kompisar var borta på annat håll eller jobbade. Så det var riktigt drygt, men sådana dagar kommer också. När man är hemma i Sverige så är det ändp okej, för då umgås man med sin familj, men här är man totalt ensam.

Söndagen var det äntligen in till city! Vi var ett gäng på 5 tjejer som åkte in. Blev lite shopping och en fika, sen begav Linda sig hem för att jobba. Frida och Andrea ville se bron (som jag redan har sett två gånger), så jag och Elin strosade runt i China town. Batteriet på kameran var dött, så inga bilder denna gången. På kvällen åt vi Thai mat och sedan gick jag, Frida och Andrea på bio. Vi såg en ny bio med George Clooney som hette Up in the air. Inget att rekomendera... Förutom att man fick titta på Clooney i två timmar. Vissa repliker var klockrena, men handlingen var mest deprimerande. Biosalongen var dock imponerande. Mitt inne i ett shoppingcenter i centrala San Francisco. Shoppingcentert är gigantiskt! 5 våningar och julskyltning överallt. Mysigt!

Efter bion gick jag och Frida för att ta det sista tåget hem. Det är framme halv 11, så det är rätt lagom att komma hem då när man börjar jobba 7 dagen efter.
Påväg till tåget (15 min promenad) så börjar det SPÖregna. Det hade duggat lite under dagen, men nu öppnade sig himlen helt. Så vi var helt genomblöta när vi satte oss på tåget. När vi hade åkt i en halvtimme så stannar tåget pågrund av att en bil är fast på rälsen. Antagligen någon som försökte begå självmord...
Så där satt vi i 1,5 timme! Riktigt drygt.
Så blöt, kall och trött gick jag till sängs vid halv 1.

















Väder & Sjuk

Nu mår jag äntligen mycket bättre. Har fortfarande ont i halsen dock. Jag vill bara vara frisk så att jag kan träna. Men som sagt, jag mår mycket bättre. Det kan vara ett resultat av helgen, som var väldigt lugn och därför är jag utvilad. Jag ska berätta om förra och denna helgen när jag har min kamera i närheten så att jag kan lägga in lite bilder och kanske något filmklipp också.

Kan berätta om hur vackert här är nu. Sedan oktober så har det varit höst här, det innebar sol (oftast) och mellan 15-20 grader. Löven ändrar färg och är knallgula, blodröda eller gröna. Det är så vackert!
Jag önskar att jag hade en bra kamera, och förmågan att fånga det på bild.
För ett par veckor sedan regnade det. Då var himlen helt kolsvart, så körde jag igenom en allé där alla löven var knallgula, så de lyste mot himlen.
Haha, det kanske låter som jag är knapp, men det var något av det vackraste jag har sett.
Visst, jag vet att löven också skiftar färg i Sverige, men där har man chanser att se det i ca en vecka, sen blåser alla ner och det blir grått och regnigt.
Här lyser solen, luften är frisk och allt är så otroligt vackert.
Föreställ dig en underbar september dag.
Så är det.
Varje dag.



3 Dec & Jobb

Så, då var jag äntligen "frisk" igen. Jag mår bättre i alla fall, och idag är jag tillbaka på jobb. Fick sovmorgon imorse vilket var snällt och skönt. Känns dock lite dumt att gå ut med kompisar ikväll så jag stannar nog hemma idag igen. Detta är nog min första vecka här som jag inte har träffat en enda kompis under hela arbetsveckan. Men, jag har ju varit sjuk så det har inte varit så mycket att välja på.
Imorgon är det fredag och det är såklart underbart. Ska antagligen träffa Linda redan på dagen för en fika. Annars är helgen än så länge oplanerad. Ska åka in till San Francisco en av dagarna, det vet jag i alla fall.

Idag är det 3 december vilket betyder att jag firar 4 månader här i USA. Grattis till mig. Kan inte riktigt förstå att jag inte har varit i Sverige på 4 månader. Inte träffat min familj eller mina vänner på 4 månader... Inte varit på Espresso House, ICA eller Gina Tricot på 4 månader. Inte använt min svenska mobil, inte pratat i en hemtelefon, inte kört manuel bil, inte hört någon prata skånska... (Förutom när älskade Maria var på besök)
Ja, ni förstår.
Galet det där.


Sjuk & Hemlängtan

Jag är fortfarande sjuk. Men det är på bättringsvägen. Febern är borta men jag har fruktansvärd huvudvärk. Men jag tror att jag ska jobba imorgon.
Jag har lite abstinens från vänner, har inte träffat någon sedan söndags. Sjukt tråkigt.
Igår skulle det egentligen varit avslut på min drawingclass, där vi skulle kolla på allas teckningar och ha fika. Men jag fick som sagt bara ligga i sängen. Tråkigt.

Just nu är jag i en period av hemlängtan. Det är så jobbigt att Mikaela inte är här längre. Det är som att vi satt ihop haha. Men när man är van att träffa någon varje dag, och sedan att den personen bara försvinner ur ens liv, ja det är skit jobbigt.
Dessutom vill jag fira jul hemma. Jag vill baka lussekatter, jag vill ha mörker och lampor, jag vill ha min familj.
20 grader och sol är inte riktigt jul.




Julkalender & Sjuk

Jag orkar inte. Jag är sjuk igen. Bara någon månad sedan jag var sjuk senast. Jag blir inte sjuk alls ofta i Sverige. Kanske beror på att jag är omkring barn så mycket.
Det känns jobbigt att vara sjuk när man inte är hemma. Särskilt när man bor hos sin arbetsgivare. Det känns konstigt att bara ligga och sova medan du hör och ser att någon annan gör ditt jobb. Jag har världens huvudvärk och feber. Jag har sådan fruktansvärd huvudvärk att jag knappt kan se.
Min värdpappa tror att jag har astma för att jag hostar hela tiden och tycker att jag ska gå till läkare. Känns som att dem går till läkare hela tiden här. Jag vågar inte riktigt göra det.

Idag är det 1 december. Om bara några veckor ska jag ta en veckas semester, åka ner till LA, få träffa min älskade "syster", fira nyår i OC, ha julklappsutbyte och dricka goda drinkar.

Idag har jag ätit en bit av min chokladjulkalander som jag köpte på IKEA. Man måste hålla fast vid de svenska traditionerna haha.

Jag ska även kolla ett avsnitt av mysteriet på Greveholm varje dag fram till julafton!
Så nu är det dags för en kopp te och del nr 1!

(Uppdatering från helgen kommer när jag orkar)


RSS 2.0