Thanksgiving & Fredag

Thanksgiving igår var bättre än förväntat. Maten var jättegod och vi stannade där precis lagom länge. Kom hem vid 9, men kändes lite dumt att gå ut så jag stannade hemma.
Idag har varit en riktigt seg dag. I princip alla är lediga från jobb dagen efter Thanksgiving, men inte min värdmamma såklart. Och min värdpappa hade lite ärenden att göra, så jag var tvungen att jobba. Det var lite halvregnigt idag, så barnen ville inte leka ute, så det blev att sitta inne och spela spel heela dagen. Man blir helt seg och geggig i huvudet av det.
Nu i eftermiddag (kl är 15,3o) har Angela något slags uppträdande (konståkning) i San José så jag är duktig och följer med och tittar. Ikväll ska jag hem till Linda och spendera hela helgen där, hennes familj är out of town!


Sushi & Sovmorgon

Idag har jag haft lång sovmorgon, vaknade inte fråns 11. Här är klockan 12 och jag har precis kommit ur duschen. Anledningen till att jag är ledig idag är för att det är Thanksgiving. Så snart ska vi bege oss till farföräldrarnas hus nere i San José. Där kommer vara runt 50 personer, massa mat och tydligen minst 20 olika sorters pajer. Pumpkinpie, blueberrypie, cherrypie, ja you name it. Inte rätt dag att banta.
Jag minns hur jag tänkte på Thanksgiving innan jag kom hit. Minns att jag tyckte att det skulle bli så kul och spännande. Jag tror fortfarande att jag inte riktigt har förstått att jag är här.
Samtidigt som det ska bli jättekul med Thanksgiving så är jag rädd att jag ska få hemlängtan som jag fick på den förra släktmiddagen. Jag börjar redan få en klump i magen när jag tänker på julafton.

Inatt drömde jag att min familj kom och hälsade på. Jag hängde runt pappas hals i minst 10 minuter haha. Det kommer bli så overkligt att se er, att krama er. Konstig känsla det där. Jag längtar så mycket! Bara 3,5 månad kvar.

Min dejt igår gick jättebra. Vi gick på en supergod sushirestaurang i Palo Alto. Efteråt skulle han på fest (Thanksgivinghelgen är partyhelg) så jag mötte upp Linda och Elin för en kaffe på Starbucks. Efter ett tag ringde min dejt och sa att de skulle downtown, så vi mötte upp dem och drack lite öl.

Ikväll är det party av storlek grande going on, men jag tror inte att vi kommer hem från San José fråns sent ikväll. Men det gör mig inte så mycket, jag har hela helgen framför mig!

P.S. Min tatuering mår bra!


Dejt & Kaffe

Nu är jag off på dejt. Det är dejt nummer två som gäller, den ökända första dejten hade vi i måndags.
Har mitt nya pepparsprey som jag fick av mina värdfamilj laddad i väskan. Haha!



-

Finn ett fel - som är helt rätt!



Restaurang & New Moon

Ah! Älska.
Jag kommer ihåg när vi satt hemma i lilla Malmö och pratade om att jag skulle gå och se filmen i USA. "Wow, förstå vad konstigt att jag kommer sitta i San Francisco med nya vänner och kolla..." -"Utan svebsk text också!"
Men det var inte så illa. Inte så illa alls faktiskt!
6 svenska tjejer träffades först för att äta middag på Cheesecake factory och sedan mötte vi upp två till på bion. Där satt vi 8 svenska tjejer på en rad och fnittrade under filmen. (Förutom Mickis som stundvis sov) (- Ja, jag kastade saker på henne).
Alla andra ÄLSKADE den. Jag tycker absolut att det är i klass med Twilight, om inte bättre faktiskt. Underbart.
Det är himla kul att se bio i USA. Det är skrik, busvisslingar och uppmaningar som skriks ut (Kiss her!!)

Love it!








Party at Pat's

 


 


Shopping

Här kommer lite bilder från shoppingen som jag gjorde i helgen (ett par saker är från ett par veckor sedan dock)
Love

        


(Klicka på bilderna)
Mjukisbyxor, Love Pink/Victoria Secret (står på rumpan haha)
Jeans, Boyfriend Fit, H&M
Lång t-shirt, H&M
Kavaj, Forever21
Stövlar, Theraphy
Väska, Aldo
Midjekjol, American Apparel
Kofta, Zara


Förresten...

... Under tidensom jag pratade med Pappa på skype hörde jag en duns och en massa visslande på taket över mig. What's up?
Kollar ut genom fönstert och ser 5 mexikanare och 5 stegar. Dags för julpyntat att komma fram.
Man vet att man är i USA när man anställer folk för att pynta. På taket.


Skola & Blueberrypancakes

Så, då var det fredag!!
Precis skypat med Mamma och Pappa i 45 min, himla kul! Saknar er. Hoppas att ni saknar mig trots att jag störde mitt i Idol.
Fredagmorgon är likamed pannkaksdag för barnen (och mig ibland), så då går jag upp lite tidigare för att göra pannkakor. Idag gjorde ja blueberrypancakes, det var mycket populärt och det ska jag definitivt göra när jag kommer tillbaka till Sweden.
Fredagar innebär också (sedan förra veckan) att jag hjälper till i skolan mellan 9-10 i pojkens klass. Spela lite spel och sådär. Grammatikövningar. Kul att barnen lär mig istället för tvärt om.
Skämt åt sido, jag är så taggad på New Moon ikväll!
Vill bara spola fram tiden lite.


San Francisco

Här kommer lite bilder på min otroligt vackra hemstad (eller ngt).














Kan man göra annat än älska?


Torsdag & Lunch

Så, då var det torsdageftermiddag. Igen. Veckorna går så himla snabbt, jag vet inte vart tiden tar vägen?!
Idag kom Linda och Elin över på lunch hemma hos mig medans barnen var i skolan. (Lunch=te enligt vår nya diet). Så nu sitter jag vid isrinken lite småhungrig.
Ikväll brukar det vara fika på barone eller något annat kul, men jag jobbar ikväll. Min värdpappa ska åka och hämta släkten på flygplatsen (för Thanksgiving) och skjutsa dem till the grandparents house. Eftersom min värdmamma aldrig är hemma så får jag vara hemma med barnen.

Helgen som kommer verkar bli en toppen helg om allt går som planerat. Biljetter till New Moon imorgon är köpta, kan helgen börja på ett bättre sätt? Nej!

Önskar att jag kunde se filmen med dig Mamma, men förhoppningsvis kanske vi kan se trean tillsammans?


Stolpe & Bil

Just det, igår råkade jag köra in bilen i en stople. SJUKT pinsamt. Min första instinkt var såklart att ljuga och säga att någon backade in i mig, men jag berättade självklart sanningen. När det är jobbiga saker som jag måste göra här så tänker jag: Se det som en utmaning. Det är därför du är här. För att hamna i olika situationer och lösa dem själv.
Och det löste sig.


Sol & Spinning

Idag är det ännu en solig dag här i Kalifornien, det är helt underbart. Just nu är klockan snart 12, och jag sitter och dricker te och kollar på finalen av Project runway 6. Älska det programmet!
Igår var jag på ett Body Pump pass, ungefär som aerobic fast lite mer styrka, och idag har jag varit på spinning. Känns väldigt skönt att ha tid att träna.

Börjar jobba om en timme, sedan jobb fram till 18,oo och därefter är det min drawingclass, och efter det kommer Elin och Linda ner hit för en fika.


Dålig uppdatering & Helg

Ja, jag vet att jag är dålig på att uppdatera på helgerna, men det är för att jag är iväg på massa roliga saker istället för att sitta hemma framför datorn!

I fredags var det fest hemma hos en killkompis som bor i Burlingame, där Linda och Elin också bor. Det var verkligen vad vi behövde efter denna veckan. Först säga hejdå till Malin och sedan få ett besked om Mikaela, min bästis här haha, också kommer att åka iväg.
Så, lite fest var precis vad vi behövde.
I lördags var vi mest trötta så vi hängde hemma hos Elin och bara kollade på youtubeklipp (parlamentet, time out) Haha. Jag åkte hem på eftermiddagen eftersom jag hade lovat att följa med på en slöktmiddag med min värdfamilj. Det är nog det värsta du kan göra här. Släktmiddagar kan vara tråkiga hemma i Sverige när du är med din släkt, tänk då när du är hos en släkt som du inte känner och som pratar ett annat språk än du själv. Nje, lite mindre kul lördagskväll... Fick lite hemlängtan också.

Igår var vi inne i ett soligt San Francisco. Kan inte riktigt förstå att det är 15-20 grader i mitten på november. Galet.
Det blev shopping för min del. En kavaj, ett par jeans, en tunika, en handväska och en grå kofta. Därfter satte vi oss på ett torg mitt i stan och åt kinamat i solen.

På kvällen åkte jag, Mikaela och Linda och såg Michael Jacksons This it it. Sämre än vad jag förväntade mig men ändå helt okej antar jag.

Just nu är det måndagmorgon, tungt, men idag lite tyngre än vanligt. Jag vill inte att Mikaela ska åka iväg.

Bilder från helgen och shoppingen kommer, just nu ska jag äta frukost, skypa med mamma och dra till gymet.


Veterans day & Cyklar

Idag är det Veterans Day här i USA, som är en dag man ägnar åt militära veteraner. Så barnen har varit lediga från skolan, vilket betyder en lååång arbetsdag för mig. Vi har varit vid isrinken två omgångar, vi har varit i parken och cyklat och vi har lagat lunch... Nu sitter jag vid isrinken, jättetrött, och verkligen letar motivation till att gå till gymet ikväll. Det kanske blir en film istället.

Igår kom Linda och Elin ner från Burlingame för att fika med oss efter min och Mickis drawingclass, så det var mysigt. Hela Starbucks är julpyntat (nästan i alla fall). Muggar och speciella juldrycker. Drack en peppermint and mocha coffe... Gott!

Ja, Julen är verkligen påväg hit med först är det Thanksgiving. Då blir det familjefest med över 50 personer. Det kan ju bli intressant haha.
Kan inte riktigt förstå att jag inte ska fira jul med min familj. Men någon gång ska vara den första!


Äventyr & Resor

Jag har varit så dålig på att blogga, jag vet! Men helgen har varit lite jobbig, och då är det inget kul att blogga.
Sedan tre månader tillbaka så har vi varit ett tjejgäng på 5 tjejer som kom ungefär samtidigt. Det började med att jag började umgås med Mikaela, som sedan presenterade mig för resten. Jag älskar dessa tjejerna, och det är dem som får mig att gilla livet här och som har fått mig till att stanna (när jag kände hemlängtan). Att det är vi 5 är en självklarhet.
I helgen åkte en av tjejerna hem. Hon hade hemlängtan och hon var trött på au pair livet. Det är så himla jobbigt att hon har åkt, det sätter igång många tankar och många känslor. Och det är så tomt!
Hennes hemresa har satt igång en liten domino effekt i gänget, det är fler som känner sig klara med USA för nu, saknar Sverige och vill ut på andra äventyr.
Jag känner mig inte stressad att komma hem och jag har så mycket kvar att ge här.
Men det är inte kul att stanna ensam.
Först åka till USA helt ensam, träffa vänner man älskar, sen bli lämnad ensam igen. Klarar man det ens?
Ja, jag vet att jag hade klarat det, men jag gör detta för att ha kul, lära mig och må bra. Inte för att "stå ut".

Så jag tror att det löser sig. Mina föräldrar kommer i Mars och då har jag varit här i 8-9 månader. Sen tar vi det därifrån!
Hade ju faktiskt varit rätt trevligt att komma hem så att man hade kunnat bo i Spanien med tjejerna en månad också (Magaluf, mohaha).


Fredag & Regn

Det var ett tag sedan det regnade, minst två veckor sedan, men nu är regnet tillbaka. Det som är skönt här är att det är 20 grader ändå. Och det regnar en dag, sen går det tre veckor innan det regnar igen.
Regn passar perfekt för denna kvällen. Jag ska hem till Mikaela och vi ska ha myskväll med tända ljus och film. Blir antagligen en runda downtown också, för att umgås med lite andra au pairer.
Imorgon blir det frukost på Stacks, vilket börjar bli en vana.
En mycket god vana!




Körkort & Vampyrer

Jag har Kaliforniskt körkort! Hade min uppkörning imorse och var lite nervös faktiskt, men det gick hur bra som helst. Hade en riktigt härlig kontrollant, vi satt och pratade om alkohol och varför USA har så hög gräns (han är filippiner) och att de inte har någon åldersgräns i Filippinerna.
Så det är bäde skönt och kul att ha det avklarat.
Idag är det onsdag och det innebär att halva denna veckan är över. I måndags var jag, Mikaela och två svenska tjejer till på IKEA och gick runt och bara kollade. Jag fick med mig delicatobullar, salta fiskar och en chokladjulkalander med mig hem. Haha.
I tisdags så har jag och Mikaela vår drawingclass, men jag fick åka tidigt för att gå på mitt månads au pair möte, som denna månaden var på brandstationen i Mountain View. Alltid kul att träffa tjejerna i au pair gruppen.

Just nu sitter jag vid isrinken och kollar The vampires diary. Har serien kommit till Sverige? Den är ny här.

Ikväll ska jag antingen till Linda och Elin för att träffa några amerikanska killkompisar eller blir det gymet. Rätt självklart val egentligen, problemet är bara att det är nästan 3 mil till vart Linda bor, och jag betalar en del av bensinen själv... Hm, får återkomma med hur det löser sig!


Halloween i bilder





Fest & Värme

Jag lever!
Jag kan inte sluta fascineras av värmen här, det är guldvärt att gå i en sommarklänning inne i San Francisco i november. Solen steker och temperaturen ligger runt 25.
Halloween var precis som man tror, och lite mer.
Vi var på hemmafest hos en killkompis (till tjejerna) i hans hus inne i SF. Huset var värsta skräckhuset, dekorerat med spindelnät, lysande pumpor och "människor" hängandes från taket. Det som jag tyckte var läskigast, var att inne i badrummet låg en "död människa" badandes i "blod" i badkaret. Ush!!
Nivån på kostymerna var hög! Inte som hemma i Sverige där man gör ett försök. Här är det all in. Så det var väldigt roligt att gå runt och se hur alla såg ut. Jag hade en toppenkväll, mycket tack vare tjejerna!

När vi på morgonkvisten stapplade hem igen så var det fullt med polisbilar på gatan bredvid, den var helt avspärrad. Tydligen hade någon blivit skjuten där.
Känns konstigt att leva i en storstad.

Söndagen blev bakisdag nummer ett. Vi åt lunch (frukost) på en thai-restaurang efter många om och men. (5 starka viljor). Mätta och belåtna satt vi i SF ett par timmar och bara pratade, och började planera vår NY-resa i slutet på vårt au pair år.
Vi tog tunnelbana hem till Linda, köpte vitlöksbröd, hade massagestund och kollade Sex & The city.
Toppen!


High Scool musical & Halloween

Då var det lördag eftermiddag. Igen. Tiden går så snabbt!
Denna veckan har verkligen vara bra för mig, i tisdags fick jag sovmorgon till 12,3o eftersom barnen skulle till tandläkaren och i fredags var det Halloweenfest i skolan så istället för att hämta A 12,3o så hämtade jag dem 15,3o.
Barnen har även betett sig mycket bättre denna veckan (särskilt D), så det har varit kul. I torsdags spelade vi ett High School musical spel, en dansmatta där man ska dansa till låtarna. Rätt kul faktiskt haha. I fredags gick jag till deras Halloweentåg i skolan och tittade. D var utklädd till dalmatin och A till en häxa (?).
Idag är det Halloween och det har märkts. Pumpor, skelett, spindlar och utklädda folk överallt. Huset har även pyntats. Så just nu gör jag mig iordning för att gå ut och Trick or Treat:a med barnen. (Har två versioner av min kostym. Barnvänlig och festvänlig) Ska faktiskt bli kul.
Därefter beger jag mig till San Francisco för en stoor hemmafest hos en riktigt höjdare tydligen (trots en orolig värdpappa). Tydligen sker det extra mycket mord/rån/kidnappningar i storstäderna på Halloween eftersom alla är utklädda så ingen ser vem man är.
Så jag hoppas att ni hör av mig igen!
Haha, förlåt Mamma!
Skojar bara!
 


RSS 2.0